Πλούσια και πολυεπίπεδη δραστηριότητα εντός και εκτός Βουλής, εμφάνισε τη χρονιά που φεύγει, το 2015, ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ.

Και αυτό σίγουρα δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Στύλιος είναι ο μόνος βουλευτής Άρτας της αντιπολίτευσης, που οφείλει και έχει τη δυνατότητα και τη βούληση να υπερασπιστεί την περιοχή μας, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά οι ίδιες οι καταστάσεις, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές, το επιβάλλουν.

Και σε αυτόν τον ρόλο, ανταποκρίθηκε τα μέγιστα, όπως αποδεικνύεται και από τις παρακάτω δράσεις του, που επιλέξαμε, ανάμεσα σε πολλές δεκάδες, για να στηρίξουμε την ακρίβεια αυτών που λέμε.

Καταρχάς, θυμίζουμε ότι ο κ. Στύλιος κάθε τέλος του χρόνου, κάνει επίσημο απολογισμό της κοινοβουλευτικής του θητείας.

Έτσι έκανε και για 2014, με συνέντευξη του στον ART TV.

Ακόμη θα πρέπει να πούμε ότι ο κ. Στύλιος συγκαταλέγεται ανάμεσα και στους πιο δραστήριους βουλευτές της Ν.Δ.! 

Μεταφέρουμε λοιπόν μερικές από τις δραστηριότητες του, τη χρονιά που φεύγει, το 2015:

Επικοινωνία με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ για άμεση καταγραφή των ζημιών από τους παγετούς, των εσπεριδοκαλλιεργητών και ελαιοπαραγωγών στα ημιορεινά και στα χωριά του κάμπου.

- Επίσκεψη στην ΕΑΣΑΦ για τα προβλήματα των αγροτών της Άρτας.

- Επίσκεψη στο Νοσοκομείο και συνάντηση με τον Διοικητή, για τα προβλήματα που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

- Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς, ερώτηση σχετικά με την κήρυξη του Νομού Άρτας ως πλημμυροπαθή, την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, καθώς και την αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφές που προκλήθηκαν, στις αρχές του 2015, από τις πλημμύρες.

- Ερώτηση σχετικά με το θέμα της δέσμευσης των αποθεματικών του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξυπηρέτηση μέρους των αναγκών του Ελληνικού Δημοσίου, τονίζοντας ότι θα οδηγήσει σε επιπλέον κλιμάκωση του προβλήματος ρευστότητας των αγροτών μας, κατέθεσε για τους αρμόδιους υπουργούς, αρχές Μαρτίου 2014.

- Συνεργάστηκε με την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ για την ανάδειξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση του θέματος των καταστροφών από τις πλημμύρες στο Νομό Άρτας και την εύρεση χρηματοδότησης. Για το σκοπό αυτό κατέθεσε στη Βουλή και σχετική ερώτηση, σχετικά με την αναγκαιότητα της άμεσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας αποτίμησης των ζημιών.

- Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, λόγω της καθυστέρησης της προετοιμασίας τους.

- Κατέθεσε στη Βουλή δημοσίευμα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΡΤΑΣ», με το ερώτημα: «ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε., ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΜΕΣΩ Κ.Ε.Κ….»!

- Με ερώτηση του στη Βουλή, ζητά απαλλαγή φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

- Αίτημα – ερώτηση στη Βουλή, για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αγροτικών περιοχών, που δεν διαθέτουν ευρυζωνικές υπηρεσίες.

- Με ερώτηση του, στους αρμόδιους υπουργούς, ζητά την άμεση αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

- Ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς «γιατί δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία διαχείρισης κινδύνων της αγροτικής παραγωγής…»!

- Το θέμα του Κ.Ε.Ν. Άρτας, οι υποψίες περί κατάργησης του και οι προοπτικές αξιοποίησης και αναβάθμισης του, ήταν το περιεχόμενο σχετικής ερώτησης στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

- Το θέμα της απαράδεκτης καθυστέρησης του ΕΛΓΑ, για τις αποζημιώσεις από τον πάγο, δικαιούχων Κωστακιών και Πέτα, έφερε στη Βουλή, με σχετική ερώτηση του, στους αρμόδιους υπουργούς.

- Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία.

- Για αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα και τα ιστορικά μνημεία της Άρτας, που δοκιμάστηκαν, από τις θεομηνίες του περασμένου χειμώνα.

- «Μια χαμένη χρονιά για τους νέους του τόπου μας, σηματοδοτεί η αύξηση της ανεργίας», τόνισε στη Βουλή ο κ. Στύλιος και επισημαίνει ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016, προβλέπεται και νέα αύξηση.

- Με σχετική ερώτηση του στη Βουλή, ζήτησε να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό, το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας, του Μετοχικού Ταμείου Δημοσίων Υπαλλήλων και ερωτά αν θα «κουρευτούν» κατά 50% τα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου.

- Το θέμα της μη πληρωμής του 50% της ενιαίας ενίσχυσης των παραγωγών, ανέδειξε στη Βουλή, με τη μορφή ερώτησης στον αρμόδιο υπουργό.

- Η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία μεταγραφών των φοιτητών, που μεταφράζεται σε απώλεια χρόνου και σε οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ήταν το αντικείμενο πρόσφατης ερώτησης του, στη Βουλή.

- Αδικαιολόγητη είναι η καθυστέρηση στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους έλληνες παραγωγούς, τονίζει σε ερώτηση του στη Βουλή, για τους αρμόδιους υπουργούς.

- Τη μείωση του ύψους της προμήθειας που λαμβάνουν οι Τράπεζες, τόσο στις διαδικαστικές συναλλαγές, όσο και στις συναλλαγές με κάρτα, ζητούν ο βουλευτής Άρτας ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ, με ερωτήσεις τους στη Βουλή και την Κομισιόν αντίστοιχα.

- Για σημαντικό περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, κάνει λόγο ο κ. Στύλιος, με ερώτηση του στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό.

Τέλος η αναφορά στις παραπάνω δραστηριότητες του κ. Στύλιου, στηρίχθηκε στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το 2015 και σίγουρα δεν είναι στο σύνολο τους, αυτής της περιόδου.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top