Την ολοκλήρωση της καταγραφής της Δημοτικής περιουσίας του Δήμου Αρταίων και την άμεση αξιοποίηση της, υπέρ του κοινωνικού συνόλου και των αναξιοπαθούντων πολιτών, πρότεινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και στο Δήμαρχο ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, η δημοτική σύμβουλος ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ.

Μια πρωτοποριακή, για τα τοπικά δεδομένα, ιδέα και πρόταση, που έρχεται σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, εφικτή στην υλοποίηση της και σημαντική, από κάθε άποψη, για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Το κείμενο της πρότασης της, έχει ως εξής: 

«Κύριε Δήμαρχε,

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει στην καταγραφή των εκτάσεων του Δήμου Αρταίων, με στόχο την προστασία και τη αξιοποίησή της, υπέρ του κοινωνικού συνόλου και κυρίως υπέρ των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας.

Η καταγραφή ενδεχομένως να μην είναι ολοκληρωμένη, αλλά η δρομολόγησή της, επί δημαρχίας Γιάννη Παπαλέξη, πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Οι εν λόγω δημοτικές εκτάσεις μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες.

Σε εκείνες που προσφέρονται για τουριστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και για χρήσεις πρωτογενούς τομέα ανάπτυξης.

Και σε εκείνες που μπορούν να παραχωρηθούν σε άτομα και οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προβλήματα επιβίωσης, προβλήματα κάλυψης βασικών αναγκών διατροφής κ. ά. και με την προσωπική τους εργασία, θα μπορούσαν να περιορίσουν τις όποιες ανάγκες και δυσκολίες της ζωής τους.

Π.χ. πάρα πολλοί είναι εκείνοι οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, θα ήθελαν λίγα μέτρα γης, για να δημιουργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο ή να αναπτύξουν οικόσιτη κτηνοτροφία, δράση, που επί αιώνες αποτελούσε βασικό στοιχείο της οικογενειακής ζωής σε όλη τη χώρα. Μια ενασχόληση που αποτελεί κυρία πηγή καθημερινής  διατροφής για την ελληνική οικογένεια, για το κρέας, το γάλα, τα αυγά, τα χορταρικά, τα κηπευτικά και άλλα.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο Δήμος Αρταίων, ας δώσει τη δυνατότητα, στους συνανθρώπους μας, που πάσχουν για τα προς το ζειν, να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και με την επιστροφή τους στην οικόσιτη κτηνοτροφία και στον οικογενειακό λαχανόκηπο, κόντρα στην κρίση, κόντρα και στην ξέφρενη αύξηση των τυποποιημένων και εισαγόμενων προϊόντων, θα περιορίσουν τις δυσκολίες που διανύουν.

Σε αυτή την περίπτωση, η συμβολή μας, θα αποτελέσει υψίστη κοινωνική προσφορά στον τόπο μας και στην τοπική κοινωνία.

Αν συμφωνείτε, με αυτές τις απόψεις μας, θα μας έχετε στο πλευρό σας και ενεργά, αν μας ζητηθεί και προσωπικά, επειδή έχω ασχοληθεί με το θέμα, μπορώ να καταθέσω και σχετικές προτάσεις, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Πατήλα». 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top