Με έναν προϋπολογισμό ενταγμένο στις ανάγκες που επιτάσσει η Γενική Κυβέρνηση και με δεδομένο τον συνεχιζόμενο οικονομικό «στραγγαλισμό» που υφίστανται οι Δήμοι, έχοντας όμως σε πρώτη προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική και την ανάπτυξη της περιοχής θα πορευτεί το 2016 ο Δήμος Αρταίων. 

Ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ο προϋπολογισμός για το 2016, που είναι ισοσκελισμένος με τα έσοδα και τα έξοδα να ανέρχονται σε 32.026.370,15 ευρώ. 

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης στην εισήγησή του σκιαγράφησε το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κατατίθεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός. «Τα οφειλόμενα από τη ΣΑΤΑ, μέχρι σήμερα, στο Δήμο Αρταίων ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ μόνο για φέτος. Σε όλους τους Δήμους, δε, η ΣΑΤΑ έχει περικοπεί κατά 85%!  Τα χρήματα από τους ΚΑΠ έχουν μειωθεί στα χρόνια της κρίσης σε ποσοστό άνω του 60%. Το 2016 θα αποδοθούν στους Δήμους κατά 50% λιγότερα χρήματα από αυτά που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία» ανέφερε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως «είναι ίσως η τελευταία κραυγή απόγνωσης που βγάζουμε, αφού τα λουκέτα είναι κοντά, με ό, τι και αν αυτό σημαίνει για τον κοινωνικό ιστό, τον οποίο αποκλειστικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει σε αυτά τα χρόνια της κρίσης».

Υπογράμμισε δε, πως «στο  Δήμο Αρταίων συνεχίζουμε να προσπαθούμε, διαθέτοντας τους πόρους στοχευμένα, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την βελτίωση των υποδομών στην πόλη και την δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης. Από την άλλη βρισκόμαστε δίπλα στον πολίτη με πολλούς τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε πάνω από 300 οικογένειες που και οι δυο σύζυγοι είναι άνεργοι και με μηδενικό εισόδημα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την δουλειά που έχουμε ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, βάζοντας καθημερινά και παρά τις δυσκολίες σε πρώτη προτεραιότητα την Άρτα και τους Αρτινούς». 

Τέλος, στη δική του εισήγηση ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Πατήλας εξήγησε πως «πετύχαμε στους στόχους που θέσαμε στον πρώτο χρόνο υλοποίησης του πρώτου μας προϋπολογισμού, ενώ  εξορθολογήσαμε λειτουργικές δαπάνες και πληρώσαμε άλλες δαπάνες που ήταν απλήρωτες για χρόνια. Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top