Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Άρτας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηπειρο.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παπάζογλου παρουσίασε την κατάσταση και τις επιπτώσεις που έχουν για τους αυτοαπασχολούμενους και τις άλλες επαγγελματικές ομάδες τα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό, ζητώντας τη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Παπάζογλου έκανε  λόγω για ελλιπείς οδικές υποδομές, κυρίως στον ορεινό όγκο, ενώ αναφέρθηκε  στην αναγκαιότητα  κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα, καθώς και την ένταξη της περιοχής στις υψηλές ζώνες επιδότησης και χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και άλλα εθνικά κονδύλια.

Για ανάγκη συγκρότησης νέου σχεδίου ανάπτυξης που θα προέρχεται όμως από την ίδια την κοινωνία, τους επιστημονικούς φορείς και τις επαγγελματικές οργανώσεις των περιοχών μίλησε ο β΄ αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Μαγκούτης. Όπως ανέφερε το μοντέλο αυτό πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και φυσικά να εστιάζει στην ανάπτυξη παραγωγικών δομών και όχι τετριμμένων υπηρεσιών που κατακλύζουν την περιοχή μας. 

«Δεν είναι επένδυση ούτε τα σουβλατζίδικα, ούτε οι καφετέριες, είναι επιλογές απόγνωσης» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέπτυξε τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση, να ξεφύγει από τον εναγκαλισμό διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών και να στραφεί στην πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας.

«Απαιτείται ριζοσπαστική αντιμετώπιση του χρέους, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να στηριχθεί η οικονομία» υποστήριξε.

Τόνισε εξάλλου, πως οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες αγροτικές εκμεταλλεύσεις  αποτελούν το βασικό πυλώνα της οικονομίας και από εκεί μπορεί να προέλθει και να στηριχθεί η ανάπτυξη, αλλά και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για να συμβεί αυτό, είπε, θα πρέπει να υπάρξει γενναία επιδότησή τους, με χαμηλά επιτόκια, κάτι που δεν μπορεί να γίνει εντός ευρώ.

Σε ότι αφορά το Επιχειρηματικό Πάρκο ο Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο έργο για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ χαρακτήρισε απαρχαιωμένο το οδικό δίκτυο του νομού.

Αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι οδηγεί στην εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών και δεν θα πρέπει «να περάσει» , ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να υπάρξει μια λογική φορολόγηση για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις. Προέτρεψε μάλιστα όλες τις επαγγελματικές οργανώσεις σε μαζικές κινητοποιήσεις για ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top