Η «Πρωτοβουλία Κάστρο Ανοιχτό» θέλει να ευχαριστήσει όλους τους Αρτινούς πολίτες που γέμισαν την αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας στην ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «ΞΕΝΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ»,την Πέμπτη 14 Απρίλη και ώρα 8.30 μ.μ.

Την εκδήλωση λάμπρυναν με τις ομιλίες τους οι:

ΕΛΕΝΗ ΜΑΐΣΤΡΟΥ, Κοσμήτωρ Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π.

Μαθήτρια και στενή συνεργάτης του Δ. Ζήβα

ΤΟΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ–Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων

Μαθήτρια του Δ. Ζήβα

ΑΛΕΞ ΜΠΕΓΚΑ, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου

Η «Πρωτοβουλία Κάστρο Ανοιχτό» παρουσίασε την πρότασή της για την δημιουργία ενός Πολυχώρου Πολιτισμού στο κτίριο του Ξενία με την χωροθέτηση χρήσεων :

1. τμήμα Βιβλιοθήκης

2. τμήμα Ιστορίας - Λαογραφίας

3. τμήμα Παιδικού τμήματος και δραστηριοτήτων

4. τμήμα Η/Υ – ψηφιακό περίπτερο

5. εργαστήρια πολυμέσων ήχου και εικόνας (media lab) 

6. αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

7. καφέ – εστιατόριο – περίπτερο τύπου

8. κοιτώνες φιλοξενίας

Επίσης, παρουσιάστηκε αφενός η οικονομική δυνατότητα επιδιόρθωσης του κτιρίου του ΞΕΝΙΑ, μέσω ΕΣΠΑ, αφετέρου η οικονομική βιωσιμότητα της λειτουργίας και συντήρησης του Πολιτιστικού Πολυχώρου με τη βοήθεια πλήθους χρηματοδοτικών εργαλείων

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν τρία βίντεο τα οποία έδειξαν πολύ παραστατικά την σημερινή κατάσταση του ΞΕΝΙΑ, το μέλλον του ΞΕΝΙΑ, σύμφωνα με τις παραπάνω χρήσεις και τέλος η ύπαρξη και βιωσιμότητα παρόμοιων εγχειρημάτων σε άλλες πόλεις της χώρας μας, όπου οι δημότες τους απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η εκδήλωση άνοιξε επιτέλους τον διάλογο στην πόλη μας και φανέρωσε την βεντάλια των προβληματισμών των συνδημοτών μας.  Φυσικά ο αγώνας μας συνεχίζεται, για την ανάγκη διαβούλευσης με τους δημότες, τουλάχιστον για τα σημαντικά θέματα της πόλης μας.

Η βραδιά έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των αρτινών δημοτών και των ομιλητών. 

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος Μαρία Δέτσικα.

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top