Πραγματοποιήθηκε  η ακρόαση ενώπιον  του ΠτΔ κ.Προκόπη Παυλόπουλου με αίτημα  την Παρουσία του στις Εκδηλώσεις μνήμης για την Θυσία των Σουλιωτών στο Σέλτσο  στις 23 Αυγούστου 2016. 

Η προγραμματισμένη ακρόαση έγινε με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας προκειμένου επιδοθεί σχετική πρόσκληση.  Προς ενίσχυση και υποστήριξη του αιτήματός μας και μετά από σχετική παράκλησή μας,   παρέστησαν  οι βουλευτές νομού Άρτας κ.κ Όλγα Γεροβασίλη (Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ), Βασίλειος Τσίρκας και Γεώργιος Στύλιος, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Κουρτέσας και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Αιμίλιος Αντωνάκης. Την Αδελφότητα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός της Χρήστος Καπερώνης και ο Αντιπρόεδρός της  Απόστολος Μπάκας. Μέσα σε κλίμα ομοθυμίας-κάτι που  επισήμανε και ο κ. Πρόεδρος- αλλά και εγκαρδιότητας, αναφέρθηκαν  από όλους  τους παρισταμένους οι λόγοι για τους οποίους είναι  επιβεβλημένη η παρουσία του Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα ως φόρο τιμής και δόξας στους μάρτυρες του Σέλτσου.      

Από την Αδελφότητα Πηγιωτών επεδόθη η σχετική  Πρόσκληση συνοδευόμενη από το Βιβλίο του συμπατριώτη μας Συγγραφέα-Εκπαιδευτικού   Αριστείδη Σχισμένου «Το Ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Σέλτσο» καθώς και αναλυτική επιστολή συνοδευόμενη με πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό.. Ανάλογη Πρόσκληση απηύθυνε και ο κ.  Δήμαρχος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε εντυπωσιασμένος από την άγνωστη ιστορία  της  μεγάλης θυσίας των Σουλιωτών, απεδέχθη αμέσως την πρόσκληση και εξέφρασε τις ευχαριστίες του. Από πλευράς της Κας Υπουργού, των  Βουλευτών, του Δημάρχου αλλά και ημών, του εκφράσαμε την χαρά μας για την αποδοχή που αποτελεί ύψιστη Πολιτειακή τιμή για τον Δήμο μας, την περιοχή μας,  αλλά και  για το χωριό μας τις Πηγές Άρτας Ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη. 

Το θετικό αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης οφείλεται  στο πνεύμα συνεργασίας και ειλικρινούς υποστήριξης εκ  των παρισταμένων και για το λόγο αυτό η Αδελφότητα  Πηγιωτών ΄Αρτας  αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει  προς όλους  τις θερμές ευχαριστίες για την αποφασιστική συνδρομή τους. Ήταν μία συλλογική ενέργεια που πέτυχε απόλυτα το σκοπό της   που είναι  η ανάδειξη του Ηρωικού Σελτσου αλλά και το καλό του τόπου μας.                                                                                                                                            

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top