Πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΤΕΕ στην Αθήνα συνάντηση του Προέδρου της Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας κ. Χρηστάκη Ευάγγελου με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ κ. Στασινό Γεώργιο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Διπλωματούχων Μηχανικών και γενικότερα ο τεχνικός κόσμος σήμερα όπως η ανεργία, το νέο ασφαλιστικό - φορολογικό σύστημα και η μετανάστευση συναδέλφων, αλλά και τα σοβαρά ζητήματα υποδομών που αφορούν το Νομό Άρτας, αφού ο κ. Στασινός έχει καταγωγή από το Γραικικό.

Έγινε ενημέρωση από τον κ. Στασινό σχετικά με τη αναλογιστική μελέτη που εκπονήθηκε από το ΤΕΕ και αποδεικνύει ότι το νέο ασφαλιστικό οδηγεί στη καταστροφή ένα Ταμείο που επιβιώνει χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση και είναι βιώσιμο για 40 χρόνια. Επίσης ενημέρωσε τον κ. Χρηστάκη για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΕΕ και το νέο σύστημα ηλεκτρονικού τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών που είναι έτοιμο από τη πλευρά του ΤΕΕ και εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία του.  

Από τον κ. Χρηστάκη τέθηκαν στον κ. Στασινό οι αναπτυξιακές προτάσεις που έχουν τεθεί από το ΤΕΕ Άρτας, αλλά και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο κλάδο των Διπλωματούχων Μηχανικών, σε τοπικό επίπεδο, λόγω της μεγάλης ύφεσης της οικοδομικής δραστηριότητας ιδιαίτερα στο Νομό Άρτας, σύμφωνα και με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ταυτοχρόνως σημείωσε ότι από τη πλευρά του ΤΕΕ Άρτας έχουν κατατεθεί προς τις τοπικές αρχές πλήθος προτάσεων τόσο για αναπτυξιακές δράσεις, έργα υποδομών και προγράμματα όσο και για τη δημιουργία των όρων και προϋποθέσεων που είναι αναγκαία για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής. Επίσης τον ενημέρωσε σχετικά με τη σημαντική απόφαση που πάρθηκε πρόσφατα από το Δήμο Αρταίων για τη χωροθέτηση Επιχειρηματικού Πάρκου στην Άρτα, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο.   

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top