Με κάθε επισημότητα και με την δέουσα κατάνυξη πραγματοποιήθηκε  η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλινίκου. Στην τελετή υποδοχής στο κέντρο της Άρτας, πλήθος Αρτινών, αλλά και επισκεπτών, τόσο από άλλες περιοχές, όσο και από την Αργολίδα, ιδιαίτερη πατρίδα του Σεβασμιωτάτου, συγκεντρώθηκαν για να τον υποδεχθούν και να τον καλωσορίσουν.

Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη έγινε στην πλατεία Σκουφά, μπροστά από το Ναό της Παρηγορήτισσας από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ενώ στη συνέχεια με πομπή ο νέος Μητροπολίτης κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου έγινε δεκτός από τον πρώην μητροπολίτη Άρτης Ιγνάτιο ο οποίος του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ακολούθησε η τελετή ενθρόνισης εντός του Ναού, όπου ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης ανέγνωσε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Όλγα Γεροβασίλη, οι βουλευτές Άρτας Βασίλης Τσίρκας και Γιώργος Στύλιος, καθώς και βουλευτές από την Αργολίδα  οι κ.κ. Ιωάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, οι δήμαρχοι Ναυπλίου και Άργους Μυκηνών κ.κ, Κωστούρος και Καμπόσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος κ. Χειβιδόπουλος, καθώς και πλήθος φορέων της Άρτας. 

Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του νέου Μητροπολίτη και στην ανάγκη να συνεχιστεί η εξαιρετική συνεργασία Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος όλης της κοινωνίας, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιο για την προσφορά του όλο το διάστημα της διακονίας του. 

«Όλοι εμείς οι Αρτινοί βλέπουμε στο πρόσωπό σας το νέο πνευματικό μας ηγέτη, ο οποίος θα είναι παρών στα μεγάλα και στα δύσκολα για τον τόπο μας» ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης στην αρχή της προσφώνησής του. Και συνέχισε: «Έρχεσθε σε έναν λαό φιλότιμο, εργατικό, που ξέρει να τιμά και να σέβεται, και είμαι σίγουρος ότι θα του κερδίσετε την καρδιά με την ευπροσηγορία και την καλοσύνη Σας. Με την ενθρόνισή Σας, ξεκινά  μια καινούρια  περίοδος στην εκκλησιαστική και την πνευματική ζωή την οποία θα λαμπρύνει η πνευματική Σας συγκρότηση, η παιδεία Σας, το θρησκευτικό σας ήθος, η ψυχική σας μεγαλοσύνη, η πραότητα του χαρακτήρα σας  και η αστείρευτη διάθεση σας για προσφορά. Η επιτυχία του έργου Σας θεωρούμε ότι είναι δεδομένη γιατί Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα έχετε κοντά Σας ενσυνείδητους ιερείς, απόλυτα συνεργάσιμους, οι οποίοι θα είναι, όπως και για εμάς στην τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι και για εσάς το πολύτιμο στήριγμά Σας».

»Σεβασμιώτατε, Έρχεστε σήμερα σε μια περιοχή η οποία διαθέτει έναν μεγάλο μνημειακό πλούτο από Βυζαντινές Εκκλησίες. Μνημεία που καταδεικνύουν το μεγαλείο και την ιστορική δύναμη του τόπου μας, όπως είναι η Αγία Θεοδώρα, η Παναγιά της Βλαχέρνας, η Παναγία της Κορωνησίας, ο Αγ.Βασίλειος, αλλά και ο Ναός της Παρηγορήτισσας μπροστά από τον οποίο τώρα βρισκόμαστε. Είμαστε βέβαιοι, ότι μέσα από τη συνεργασία μας, η οποία θα είναι άριστη, θα αναδειχθούν και θα προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα θρησκευτικά μας μνημεία και όλοι μαζί θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή μας.  

»Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις επιπτώσεις της πρωτόγνωρης και συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην κοινωνία μας και στους συνανθρώπους μας. Καθημερινά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Όλοι μαζί, Εκκλησία, κοινωνία και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συστρατευτούμε σε αυτό τον κοινό στόχο. Στην προσπάθεια που κάνουμε, λοιπόν, δεν περισσεύει κανείς, γιατί μόνο μέσα από την κοινή προσπάθεια θα πετύχουμε την ευημερία των συμπολιτών μας, ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας και ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για την πόλης μας. 

»Κλήρος, λαός και τοπική αυτοδιοίκηση της μητροπολιτικής Σας περιφέρειας, ανοίγουμε την αγκαλιά μας και την καρδιά μας προς Εσάς ευχόμενοι στο Θεό να Σας δίνει δύναμη, να Σας στηρίζει και να Σας εμπνέει. Με αυτά τα λόγια θα ήθελα να Σας καλωσορίσω στην Άρτα, η οποία πλέον και επίσημα είναι το σπίτι Σας. Η Άρτα Σας καλωσορίζει με συγκίνηση, σεβασμό και Ελπίδα. Σας καταθέτει τα πιο ευγενή της αισθήματα και τις ευχές της για μακροημέρευση  και ευλογημένη διακονία». 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top