Και βρήκε η Ελλάδα το δρόμο της!!!

Εκλογές για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας, που θα καταλήξουν… τζίφος!

Βουλευτικές εκλογές για ανάδειξη νέας κυβέρνησης, με νωπή εντολή, για να σκιστούν τα μνημόνια και να κουρευτεί το χρέος!

Τρέμε Μέρκελ, Σόιμπλε και Σία…!!!

Πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς, με πρωθυπουργό τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!

Και με «εγγυητή της ομαλότητας» τον ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ (Θεέ μου!!!).

Και με πιθανή εγκατάλειψη της πολιτικής, από την Ραχήλ, αν ο Αλέξης, δεν «γκρεμίσει τα τείχη» της Κουμουνδούρου, για να την υποδεχτεί και να την «στεγάσει» στα ψηφοδέλτιά του! Το δήλωσε στον Λυριτζή και τον Οικονόμου και ανατρίχιασε το πανελλήνιο!

Η ΔΗΜΑΡ στα δύο, η μισή προς ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη μισή, όπου «χωρέσει»!

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, για να μην κατηγορηθεί από το πρώην κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν αποστάτης και πουλημένος, δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας! «Αφοπλιστικό» επιχείρημα «πολιτικού ανδρός»!

Δηλαδή έτσι κι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι… Λουλού, ο εν λόγω βουλευτής, μετά τη μισή Αθήνα, θα «πηδούσε» και όλη τη χώρα, για να μας αποδείξει ότι… φοράει παντελόνια;

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, με ψυχραιμία και ρεαλισμό!

Οι στόχοι της κυβέρνησης, να τελειώνει τα μνημόνια και να ξεμπερδεύει με την τελευταία αξιολόγηση της Τρόικας, απέτυχε παταγωδώς και μετά πολλών… επαίνων των ευρωπαίων εταίρων μας!

Που σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, δεν είχε άλλο «δρόμο να διαβεί» και κίνησε τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου, με εμφανέστατο, αν όχι ορατό, τον κίνδυνο, να αποτύχει και να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Με επίσης εμφανέστατο και ορατό τον κίνδυνο, να χάσει αυτές τις εκλογές και να οδηγηθεί η χώρα σε σοβαρές περιπέτειες!

Όχι βέβαια από το ενδεχόμενο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο να μην προκύψει νέα κυβέρνηση και να ξαναπάμε σε εκλογές, κάτι απόλυτα καταστροφικό για τη χώρα!

Διότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάρει αυτοδυναμία, δεν βλέπουμε με ποιους μπορεί να συνεργαστεί!

Καθόσον οι «εγγυητές της ομαλότητας», ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ του ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, μπαίνουν δεν μπαίνουν, στην επόμενη Βουλή! Ματά καθόσον, εκείνοι που θα ψήφιζαν αυτό το κόμμα, για να τους «πάει» ο Καμμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να πάνε απευθείας και μόνοι τους και να αποκτήσουν και περισσότερα κομματικά «προνόμια»!

Εκτός κι αν ο Καμμένος πιστεύει ότι υπάρχουν έλληνες που τον βλέπουν σαν «εγγυητή της ομαλότητας» ή ο Καμμένος τους θεωρεί πρόσφυγες, που χρήζουν «θαλασσοπνίχτη», για να καταλήξουν στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ας ξαναγυρίσουμε στην συγκυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Προς τι η επίσπευση, έστω και κατά έναν μήνα, της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, περιορίζοντας ή εξαλείφοντας οποιαδήποτε χρονική δυνατότητα, στην επόμενη κυβέρνηση, να διαχειριστεί τις εμπλοκές της χώρας με την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.;

Ποια κυβέρνηση, όποια κι αν θα είναι αυτή, μετά τις αναμενόμενες βουλευτικές εκλογές, θα προλάβει να κλείσει τις «ανοιχτές τρύπες» που άνοιξαν, μέσα σε ένα το πολύ… 10πενθήμερο;

Καμία, ακόμη κι αν αυτή η κυβέρνηση, θα είναι της Ν.Δ.!

Άρα η επίσπευση των εξελίξεων, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού!

Και προφανέστατα η συγκυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, στον βωμό των δικών τους σκοπιμοτήτων, θυσίασαν τα συμφέροντα της χώρας, για να βάλουν «τρικλοποδιά», στην επόμενη πιθανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ!

Εκτός κι αν η συγκυβέρνηση, βρέθηκε «με τα δύο πόδια, σε ένα παπούτσι», όπως ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ το 2009 και αμαχητί «παραδίδει τα όπλα» στον ΣΥΡΙΖΑ!

Αν είναι έτσι, τότε το «έγκλημα» της τωρινής συγκυβέρνησης, σε βάρος του λαού, είναι… διπλό!

Κι έτσι πρέπει να είναι, γιατί αν υπάρχει αδιέξοδο με την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., όφειλε η συγκυβέρνηση να το ομολογήσει. Αν δεν υπάρχει αδιέξοδο, θα έπρεπε να προχωρήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης και μετά να προχωρήσει στις διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου, ώστε να διευκολύνει την επόμενη κυβέρνηση κι όχι να την φορτώσει με εκκρεμότητες, για τις οποίες δεν φέρει ευθύνη!

Από την άλλη, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τελευταίο διάστημα, πέσανε αξιόλογες προτάσεις, για να αποφευχθούν τα ΟΡΑΤΑ προαναφερόμενα προβλήματα, που πρώτιστα θα «φορτωθεί» ο ίδιος, αν κερδίσει βέβαια τις αναμενόμενες εκλογές. Γιατί δεν αποδέχτηκε μια από αυτές τις προτάσεις;

Όπως, γιατί να μην συμφωνήσει, να γίνει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, από τη σημερινή Βουλή, όπως το ζητάει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, στο σύνολο των δημοσκοπήσεων του 2014, με την προϋπόθεση να οριστούν συνάμα και οι βουλευτικές εκλογές, είτε τον Μάιο (μόλις έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, αν δεν μεσολαβούσε η επίσπευση);

Τι φοβόταν ότι θα συνέβαινε, αν παρέμενε στην εξουσία η «καταστροφική» συγκυβέρνηση, όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, την αποκαλεί, έναν μήνα παραπάνω;

Γιατί δεν είπε ναι σε αυτή την πρόταση και την απέρριψε ασυζητητί;

Γιατί τόση πρεμούρα, για να «καβαλήσουν» την εξουσία;

Διότι, αν τελικά συμφωνούσε αυτό το κόμμα, στην απόλυτα λογική πρόταση (των 8 ανεξάρτητων βουλευτών, των περισσότερων από το «αδελφό» κόμμα, τη ΔΗΜΑΡ), για εκλογή του Προέδρου από την παρούσα Βουλή, όπως – επαναλαμβάνουμε – επίμονα το ζητάει και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα ορίζονταν και ημερομηνία πρόωρων βουλευτικών εκλογών, θα ΑΦΟΠΛΙΖΕ την «καταστροφική» συγκυβέρνηση, από κινήσεις και τακτικές, όπως αυτή της επίσπευσης όλων των διαδικασιών, που θα λειτουργήσει αρνητικά και σε όλα τα επίπεδα, για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο οποίος ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι δεν φαντάζονταν την προαναφερόμενη ρελάνς της συγκυβέρνησης και τώρα το «φυσάει και δεν κρυώνει»!

Και αν τελικά αυτό το κόμμα, για τον γράφοντα, με πιθανότητες 50 – 50, βρεθεί στην εξουσία, δεν θα κρατάει απλά μια «καυτή πατάτα», αλλά αναμμένα κάρβουνα!

Βέβαια στην πολιτική, υπάρχουν και «κωλοτούμπες», που μπορεί να είναι και «σωτήριες»!

Μία τέτοια κωλοτούμπα κι όσο είναι καιρός, μπορεί να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά και την στοιχειώδη πολιτική λογική, αποδεχόμενος την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, από τη σημερινή Βουλή, ζητώντας και ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ και ορισμό ημερομηνίας πρόωρων εκλογών, εντός του 2015!

Σε αντίθετη περίπτωση, οποιαδήποτε αρνητική πρόβλεψη για το μέλλον μας, θα είναι ΛΟΓΙΚΗ, ΠΙΘΑΝΗ και ενδεχομένως και ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ!

Και για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι παραπάνω από ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ και εκτός ανθρωπίνων… προβλέψεων!

 

ΛΕ-ΣΤΑΣ 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top