«ΣΩΘΗΚΕ» και αυτή τη φορά ο «Στρατώνας», όπως λέγανε οι παλιοί το στρατόπεδο που σήμερα φιλοξενεί το ΚΕΝ Άρτας!

Σώθηκε και οι αυτοαναγορευμένοι «σωτήρες», μπήκαν στη σειρά για τη μερίδα της «δόξας» που ο καθένας τους δικαιούται!

Με πρώτον τον κυβερνητικό βουλευτή νούμερο ένα ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ και δεύτερον τον επίσης κυβερνητικό βουλευτή νούμερο δύο ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΟΚΑ!

Καλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, δεν μπαίνει σε αυτό το… «συσσίτιο»!

Βέβαια φίλοι μου, όλοι οι προαναφερόμενοι και μαζί τους και ο δήμαρχος Αρταίων, έδωσαν τη «μάχη» για να μη κλείσει το ΚΕΝ και μάλιστα κάποιοι από αυτούς ξεπέρασαν και τις δυνατότητές τους!

Όμως εκείνο που ξενίζει είναι η εκ των υστέρων κατανομή των πολιτικών «ευσήμων» για αυτή τη θετική, έστω και προσωρινή, κατάληξη!

Μπέρδεψαν… «κουμπάρες», άρες μάρες κουκουνάρες και προσπαθούν να εμφανίσουν την υφυπουργό Άμυνας ΦΩΦΗ ΓΕΝΗΜΑΤΑ, κουμπάρα του βουλευτή Άρτας ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ, σαν το πρόσωπο που πρωταγωνίστησε σε αυτή την ιστορία!

Από τη μεριά του, ο βουλευτής ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ, αναμένεται να το «παίξει»… Ρονάλντο!

Όλα τρίχες!

Το ΚΕΝ σώθηκε για να σωθεί το προσωπικό κύρος του πρωθυπουργού ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρενέβη την τελευταία στιγμή και βγήκε από τη λίστα των υπό κατάργηση στρατοπέδων, 55 περίπου τον αριθμό! Και δεν το έκανε επειδή τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τους αρτινούς και την περιοχή μας! 

Το έκανε, γιατί δημιουργείται ΚΕΝ στην Καλαμάτα και οι αντιδράσεις σε αυτό το ζήτημα, δεν προέρχονταν μόνον από παράγοντες της Άρτας, αλλά και από άλλα κόμματα, με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ!

Καθόσον εκείνοι που αποφάσισαν να λειτουργήσουν ένα νέο ΚΕΝ στην Καλαμάτα και να κλείσουν αυτό της Άρτας, δεν είχαν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πειστικό ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ για αυτή την ενέργειά τους. Αντίθετα όλα ήταν αρνητικά! Και κυρίως οι χιλιομετρικές αποστάσεις, αλλά και οι σκοπιμότητες που λαμβάνονται πάντοτε σοβαρά υπόψιν, από εκείνους που αποφασίζουν!

Όλα αυτά ήταν υπέρ της Άρτας, κι όχι της Καλαμάτας!

Και ο Σαμαράς «τα είδε», έστω και αργά, αναλογίστηκε βέβαια και τι θα αντιμετώπιζε η κυβέρνησή του στη Βουλή, ειδικά για αυτό το θέμα και έκανε πίσω, επαναλαμβάνουμε έστω και προσωρινά!

Σε όλη αυτή την ιστορία φίλοι μου, πραγματικό πρωταγωνιστικό ρόλο, έπαιξε εν ενεργεία αξιωματικός, καταγόμενος από όμορο νομό της Άρτας και με την περιοχή μας τον συνδέουν συγγενικές σχέσεις της συζύγου του!

Σε λίγο που θα αποστρατευτεί ο εν λόγω αξιωματικός, θα μάθετε φίλοι μου και το όνομά του!

Η είδηση για το μη κλείσιμο του ΚΕΝ Άρτας, αναρτήθηκε αποκλειστικά και μόνον στην ιστοσελίδα του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013, δηλαδή πέντε ολόκληρες μέρες πριν αυτή η είδηση, γίνει ευρύτερα γνωστή!

Ο υφυπουργός Υγείας ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ, που επισκέφθηκε δύο μέρες αργότερα το ΚΕΝ Άρτας, το περασμένο Σάββατο, δεν γνώριζε καν ότι το ΚΕΝ Άρτα, είχε βγει από τη λίστα! Απλά είπε ότι «δεν μπορεί να κλείσει αυτό το στρατόπεδο» κι όχι ότι δεν θα κλείσει!

Αυτά για όσους θελήσουν να μπερδέψουν το ξύδι με το λάδι και να βγάλουν μαγιονέζα!

Βέβαια σε αυτή την «πονεμένη ιστορία» για την περιοχή μας, όπως και πρόσφατα γράψαμε, φέρουν μερική ευθύνη και οι αρτινοί βουλευτές της κυβέρνησης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, οι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ και ΠΑΥΛΟ ΣΤΑΣΙΝΟΣ.!

Οι οποίοι βουλευτές μας, όταν πληροφορήθηκαν ότι το ΚΕΥΓ Άρτας, μετατρέπεται σε ΚΕΝ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, θεώρησαν προφανώς πολιτικά πρόσφορο για αυτούς να ονομαστεί ΚΕΝ Άρτας.

Να ακούγεται η Άρτα, κατά πως είπαν!

Τέλος η εφημερίδα «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», επισήμανε αυτό το λάθος και αρκετές φορές, αλλά δεν εισακούστηκε!

Άλλο να κάνεις λόγο για ΚΕΝ Άρτας και άλλο για ΚΕΝ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, όπως στην πράξη και… λειτούργησε!

Όπως είχαμε πολλά γράψει και για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», όπως αυτός «εγκληματικά» εφαρμόστηκε στην περιοχή μας. Με το Πέτα να ενώνεται με Κομπότι και Νεοχώρι (!) και το Δήμο Αμβρακικού με το Δήμο Αρταίων.

Τα είχαμε πει τότε στο ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ και η απάντησή του ήταν ότι η συνένωση του Δήμου Αρταίων με το Δήμο Αμβρακικού έγινε για να «βγει» στον… Κόλπο του Αμβρακικού ο Δήμος Αρταίων!

Και… βγήκε! Και τι έγινε;

Τραβιούνται οι δημότες σαν το λάστιχο!

Αλλά για αυτή την υπόθεση, μετά τις διακοπές μας

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top