Καλό φθινόπωρο φίλες και φίλοι!

Φθινόπωρο «παθών» το χαρακτηρίζουν οι… «Κασάνδρες» και οι παντός καιρού τηλεοπτικοί αναλυτάδες!

Εμείς όμως στο «ύψος» μας και στα προβλήματά μας!

Στα προβλήματα που θα προκύψουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αν τελικά οι εκπαιδευτικοί μας ξεκινήσουν με απεργιακές «πρόβες».

Και τις χαρακτηρίζουμε πρόβες, γιατί εξαρχής γνωρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να πετύχουν!

Αλλά πρέπει να γίνουν, είθισται να γίνονται κάθε έναρξη και κάθε λήξη σχολικής χρονιάς και ενδιάμεσα βεβαίως, για να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση!

Διότι φίλοι μου όταν είχες μάθει να απεργείς «για ψύλλου πήδημα», σήμερα που το… «πήδημα» είναι… «ελέφαντος», ποιος να σε συμμεριστεί;

Όπως παλιά «στρώσανε», έτσι σήμερα θα κοιμηθούν!

Βέβαια αυτό το φθινόπωρο, πέραν των αναμενόμενων, καθιερωμένων και προαναγγελθέντων απεργιών, θα είναι και εποχή πολιτικών διεργασιών, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του ερχόμενου Μαϊου!

Διεργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει στην Άρτα, αλλά και σε όλη τη χώρα, από τον περασμένο Μάιο!

Διεργασίες που δεν θα έχουν καμιά σχέση ή ομοιότητα με εκείνες που γινόντουσαν στο παρελθόν!

Διότι τα κόμματα που συγκυβερνούν, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, «έχουν τραχανά απλωμένο», κατά πως έλεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης, ο δε ΣΥΡΙΖΑ, που τελευταία «συμπρωταγωνιστεί» με τη Ν.Δ., στις δημοσκοπήσεις, θα πρωταγωνιστήσει την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη θα μείνει από… «καύσιμα»!

Καθόσον με αυτό το κόμμα, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί, πλην του… Καμμένου!

Και με έναν… Καμμένο, ούτε σαρδέλες δεν ψαρεύονται!

Αυτά για… «ορεκτικό»! Το κυρίως… «πιάτο», όσον αφορά βέβαια την Άρτα, δεν νομίζουμε ότι θα είναι… «ελκυστικό»!

Και πώς να είναι, όταν σήμερα τα αξιώματα του δημάρχου ή του περιφερειάρχη ή του αντιπεριφερειάρχη, έπαψαν να είναι «ελκυστικά», από κάθε άποψη!

Χωρίς κονδύλια για έργα υποδομής, με πολλές αρμοδιότητες, αλλά χωρίς πόρους, με πολίτες και με δημότες, λόγω κρίσης, με μύρια προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα και με οικονομικές απολαβές, ίσες με εκείνες του κλητήρα τους, ποιος ή ποιοι θα νοιαστούν για αυτούς τους ρόλους;

Θα μου πείτε, εδώ καθημερινά πέφτουν ονόματα ενδιαφερόμενων «σαν το χαλάζι» κι εμείς λέμε το αντίθετο;

Δήθεν ενδιαφερόμενων, αδέρφια!

Χαβαλές γίνεται, το έχουμε ξαναπεί! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πρόσωπα που νοιάζονται γιαυτά τα αξιώματα και ιδιαίτερα αυτό του δημάρχου, αλλά που και σε τι να στηριχθούν;

Στα κόμματά τους; Πιάσε το αυγό και κούρευτο!

Σε φίλους και τοπικούς παράγοντες; Πιο σίγουρο είναι να αρμέξεις λαγούς!

Πέρασαν οι καλές εποχές αδέρφια!

Δύσκολοι καιροί για… αξιώματα!

Τις δημαρχολογίες που ακούτε και διαβάζετε, μην τις πιστεύετε! Περί… μπουρδολογιών πρόκειται!

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν προβλήματα… «κοινού περιεχομένου», αλλά… «κενού»!

Έχουν λυμένα τα προσωπικά και οικογενειακά τους προβλήματα και αναζητούν τρόπους «κατανάλωσης» της περίσσιας ενέργειάς τους.

Ναι, υπάρχουν τέτοια άτομα, αλλά υπάρχουν και άλλοι τομείς, πιο πρόσφοροι, για να σπαταλήσουν, επαναλαμβάνουμε, την ενέργεια που τους περισσεύει!

Το κυνήγι, το ψάρεμα, ο εθελοντισμός, ο πολιτισμός, οι συλλογές… αγριολούλουδων ή πεταλούδων και άλλα!

Να πάνε για δήμαρχοι κι αν εκλεγούν, να τους βρίζουν οι κάθε είδους… πτσαρούληδες, να τους λοιδορούν οι κάθε είδους εμπαθείς, κακεντρεχείς και κομπλεξικοί και να εκβιάζονται από συμφέροντα ή από ακεντράριστα και «καψαλισμένα» άτομα;

Ρωτήστε αυτούς που είναι ή χρημάτισαν δήμαρχοι, για να σαν πουν πόσο… «καλά περνάνε»!

Αυτή δυστυχώς είναι η ελληνική πραγματικότητα!

Και η ελληνική νοοτροπία, όπως βέβαια τη διαμόρφωσαν τα κόμματα, τα Μέσα Ενημέρωσης, οι κάθε λογής κονδυλοφόροι!

Εδώ δε στην Άρτα, δεν πέρασε δήμαρχος, που να μην έχει ακούσει τα… «σχολιανά» του!

Ποιος δεν θυμάται τι τραβούσε από τους «συντρόφους» του, ο πρώην δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ;

Ποιος δεν θυμάται τι τραβούσε ο αείμνηστος ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΓΙΑΣ, από συναγωνιστές του, συνεργάτες του και από όλο το κακό κοινωνικό «συναπάντημα» της εποχής του;

Ποιος δεν θυμάται τι τράβηξε ο ΠΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ από τους στενούς συνεργάτες του, τους δημοτικούς του συμβούλους, τους συντρόφους του και από εκείνους που «τρέφονταν» με τις «διαολιές» τους και τα βιώματά τους;

Ποιος δεν ξέρει «τι τραβάει» ο σημερινός δήμαρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, από μια… ομαδίτσα 4-5 ατόμων, πρώην στενών συνεργατών του;

Ούτε να… «στραβοκατουρήσει» δεν μπορεί! Αυτός (ο Παπαλέξης) καλά παθαίνει! Ότι ο ίδιος «έσπειρε», αυτό σήμερα «θερίζει»!

Και το περίεργο σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις των δημάρχων, είναι ότι έχουν το ίδιο κοινό σημείο αναφοράς! Ο «πόλεμος» που δέχονται προέρχεται από τους δικούς τους ανθρώπους, από τις δικές τους επιλογές κι όχι από τους αντιπάλους τους! Από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης! Αυτές… «σπάνε πλάκα»!!!

Όμως ότι κι αν εμείς λέμε, το ενδιαφέρον για τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, θα είναι… καφενοειδές!!!

Η τοπική κοινωνία «βράζει» στο καζάνι της κρίσης!

Η ενασχόληση με άλλα θέματα και ζητήματα, ακόμη και κοινού ενδιαφέροντος, έρχονται σε δεύτερη μοίρα!

Η δε ενασχόληση με την πολιτική, έγινε πλέον… προπατορικό αμάρτημα!

Και η απαξίωση της πολιτικής, αλλά και των πολιτικών, κατέληξε σε… ανίατη ασθένεια!

Θα σας αναφέρουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, που επιβεβαιώνει τα όσα προαναφέραμε και από μόνοι σας, μπορείτε να το διαπιστώσετε, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα μας www.paratiritis artas.gr!

Σε αυτή λοιπόν την ιστοσελίδα μας, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε καταχωρήσει διάφορα κείμενα, πολιτικά, κοινωνικά, ειδησεογραφικά και άλλα.

Σας λέμε λοιπόν, ότι εκείνα τα κείμενα που αφορούσαν πολιτική και πολιτικά πρόσωπα (με τοπικό βέβαια ενδιαφέρον) είχαν ελάχιστες επισκέψεις, σε σύγκριση με όλα τα άλλα!

Μάλιστα ένα μικρό ενημερωτικό κείμενο, που αφορούσε πρωτοβουλία της εφημερίδας «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» για τα αδέσποτα κατοικίδια ζώα, είχε τριπλάσια επισκεψιμότητα, από εκείνα που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα και τις πολιτικές.

Διαπιστώστε το, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα μας. Στο κάτω μέρος των κειμένων υπάρχει ο αριθμός των επισκεπτών που το διάβασαν! Και όχι με «χαλασμένο» ή «πειραγμένο» κοντέρ, όπως δυστυχώς ανεξέλεγκτα γίνεται σε πολλά SITE!

Αλήθεια για αυτές τις διαδικτυακές «μαϊμουδιές», δεν υπάρχει καμιά Αρχή Ελέγχου;

ΛΕ-ΣΤΑΣ 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top