Διάχυτη ήταν η αισιοδοξία για την ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές από τα στελέχη του που έδωσαν το παρόν στην συνεδρίαση με διευρυμένη σύνθεση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ.

Επί τρείς και πλέον ώρες τέθηκαν επί τάπητος οι πολιτικές πρωτεραιότητες και η οργανωτική αναδιάταξη του στελεχιακού δυναμικού ώστε να καλυφτεί στην προεκλογική περίοδο ολόκληρος ο Νομός.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Άλκις Παπαχρηστάκης αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ για την αυθόρμητη ανταπόκριση στο κάλεσμα έθεσε το πλαίσιο της διάταξης της οργάνωσης με στόχο την μεγιστοποίηση της πολιτικής μας παρέμβασης και ένα αποτέλεσμα που θα αποκαθιστά την απήχηση των ιδεών, των αρχών και των αξιών που ως κίνημα διαχρονικά πρεσβεύουμε.

«Τα πρώτα μηνύματα από το ξεκίνημα αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι πολύν θετικά για μας. Ίσως είναι η πρώτη φορά στην δική μου θητεία είπε σε πέντε προεκλογικές καμπάνιες και ισάριθμες εσωκομματικές που οι πολίτες θέλουν να μας ακούσουν. Ίσως έχουν απογοητευτεί και από την εξέλιξη των γεγονότων με την πλήρη ανατροπή και την απαξίωση που έφερε η πρώτη αριστερή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο κόσμος αρχίζει να αναπολεί την σημαντικότητα της δικής μας προσφοράς και την υπευθυνότητα των δικών μας επιλογών. Εκτιμάει τώρα που μετά τον Αντώνη Σαμαρά και την ΝΔ, προσχώρησε στις δικές μας επιλογές με θρησκευτική ευλάβεια και ο Αλέξης Τσίπρας και βλέπει πλέον με θετικό μάτι την επιστροφή στην βάση του. Και είναι χαρά μας που δύο επίλεκτα στελέχη της ΝΕ η Ντίνα Κοκκοβέ, και ο Θωμάς Ρίζος είναι ξανά σήμερα κοντά μας. Χρειάζεται όμως εγρήγορση, καθημερινή πολιτική παρουσία στα ΜΜΕ, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά και τις αγροτικές περιοχές για να συζητήσουμε ανοιχτά, ειλικρινά και κοιτάζοντας τον κάθε πολίτη ξεχωριστά στα μάτια. Στα πλαίσια της κεντρικής επιλογής για προγραμματικές συνεργασίες με δυνάμεις του κεντρώου χώρου, της σοσιαλδημοκρατίας και με κάθε ενεργό πολίτη που σκέφτεται και δρα προοδευτικά είναι πολύ θετική η προεκλογική σύμπραξη με τη ΔΗΜΑΡ και εμείς εδώ στην Ήπειρο ήμασταν οι πρώτοι διδάξαντες με την συνεργασία στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο που συνοδεύτηκε  και απο καλό εκλογικό αποτέλεσμα.  Κλείνοντας παρουσίασε ένα καλά επεξεργασμένο οργανωτικό πλάνο που θα συζητηθεί και θα εμπλουτισθεί σε επόμενες συνεδριάσεις του οργάνου».

Ο Χρήστος Γκόκας αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της εισήγησης της προέδρου του κινήματος Φώφης Γεννηματά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Σαββάτου και την θετική από κάθε άποψη συνεργασία μας με την ΔΗΜΑΡ. Οι εκλογές αποτελούν την πεμπτουσία της δημοκρατίας αλλά οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις δεν ωφελούν, και ιδιαίτερα σε τέτοιες κρίσιμες για την χώρα και τον λαό μας στιγμές. Εμείς παρά το γεγονός ότι μας βολεύει μια εκλογική αναμέτρηση αφού είναι πασιφανές ότι θα αυξήσουμε τις δυνάμεις μας όμως όπως πάντα θέτουμε υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον και πιέζουμε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του και να κυβερνήσει την χώρα. Και να μην οδηγεί την χώρα για ψήλου πήδημα σε απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις που κοστίζουν ακριβά και οπισθοδρομούν την ήδη καταρρέουσα οικονομία.

Τα εσωκομματικά παιχνίδια θα έπρεπε από υπεύθυνους πολιτικούς άντρες να τίθενται σε δεύτερη μοίρα και να λύνονται με άλλο τρόπο, που δεν κοστίζει στον Ελληνικό λαό. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως και τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν και απέδειξαν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η προσωπική τους επιβίωση και αυτό το έχει πλέον κατανοήσει και ο πληγωμένος και ταπεινωμένος και από τις εξελίξεις των τελευταίων 8 μηνών πολίτης.

Δεν είναι του παρόντος να πλατιάσουμε με αναφορές σε γεγονότα που τα βιώσαμε και είναι γνωστά. Αρκεί να θυμηθούμε τον τρόπο που μας επιτέθηκαν για το περιβόητο mail Χαρδούβελη που προέβλεπε μέτρα 1,6 δίς Ευρώ και που σε αυτό βάσισαν τον Δεκέμβρη την ενορχηστρωμένη επίθεση για να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές και σήμερα με την αλλοπρόσαλλη διαπραγμάτευση έφεραν στον Ελληνικό λαό καπέλο ένα πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 14 δίς Ευρώ.

Θα πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της κυβερνητικής σταθερότητας γιατί η οικονομία δεν αντέχει άλλο ερασιτεχνισμούς και συνδικαλιστικού τύπου πρακτικές.

Εμείς θα ανεβάσουμε τα ποσοστά μας και τις έδρες μας στην Βουλή και θα ήμαστε η ήρεμη δύναμη που θα εγγυηθούμε την κυβερνητική σταθερότητα μετά τις εκλογές, την δημοκρατική ομαλότητα και τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Η συνεργασία μας με την ΔΗΜΑΡ επιδιώκεται από πολύ καιρό αφού δεν έχουμε σημαντικές ιδεολογικές διαφορές και κινούμαστε στον ίδιο κεντροαριστερό χώρο. Χωρίς να προδιαθέτει για μεγάλες προσδοκίες αριθμητικά, προσδίδει όμως έναν σημαντικό πολιτικό συμβολισμό.

Ο Πάνος Καραγεώργος επιβεβαίωσε το θετικό για μας κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία. Υπάρχουν πλέον ευήκοα ώτα είπε, εν αντιθέσει με τις εκλογές του Γενάρη που μας γύριζαν την πλάτη ακόμη και δικά μας, κοντινά πρόσωπα. Χρειάζεται όμως επιθετική πολιτική παρουσία σε καθημερινή βάση. Σαφής διαχωρισμός με την ΝΔ και συνεχής ανάδειξη των ευθυνών της πενταετίας Καραμανλή που ήταν η ρίζα του κακού για ότι ακολούθησε στην οικονομία. Και ταυτόχρονα πλήρης αποδόμηση των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που κατάντησε την ελπίδα εφιάλτη για των χώρα και τον λαό μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πολιτικά στις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και τους κρατικοδίαιτους του δημόσιου τομέα αγνοώντας παντελώς και προκλητικά τον ιδιωτικό τομέα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται πλέον στα όρια της πλήρους φτωχοποίησης.

Τον λόγο στην συνέχεια πήραν οι υποψήφιοι βουλευτές του Ιανουαρίου που σύμφωνα και με το καταστατικό είναι αυτεπάγγελτα υποψήφιοι με την σειρά εκλογής τους στην λίστα Δημήτρης Χαμπίπης, Αντρέας Οικονόμου και Χρήστος Κατσαούνος με τους δύο πρώτους ανάμεσα στα άλλα να δηλώνουν και να αιτιολογούν για τους λόγους για τους οποίους δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι.

Τοποθετήθηκαν επίσης το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δώρα Χουλιάρα, ο πρώην υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κώστα Μπόβολος, η πρώην Αντιδήμαρχος Αρταίων Βίκυ Βασιλάκη, το μέλος της ΝΕ Αντώνης Λυμούρης, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Αρταίων, και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας ΟΜΕ ΟΤΑ Νίκος Νικολάου, ο Γραμματέας της ΔΟ Κεντρικών Τζουμέρκων Όμηρος Καπέλης, ο Νίκος Κούτσικος ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις των μελών της ΝΕ που επανέκαμψαν στο ΠΑΣΟΚ μετά από μια σύντομη περιπλάνηση στο ΚΙΔΗΣΟ, της Ντίνας Κοκκοβέ και του Θωμά Ρίζου που ευθαρσώς δήλωσαν ότι δεν έχουν να απολογηθούν σε κανέναν και για τίποτε, είχαν μια διαφορετική επιλογή σε μια συγκρουσιακή περίοδο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και σήμερα πολύ απλά γύρισαν στο σπίτι του. Για να συμπληρώσει η Ντίνα Κοκοβέ ότι γύρισε για να βάλει πλάτη όπως πάντα στα δύσκολα.

Αίσθηση προκάλεσε και η προτροπή του Κώστα Μπόβολου να αποφύγουμε την τριβή για όσα έπραξε η δεν έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ το οχτάμηνο της διακυβέρνησης. Δρομολογεί ο Αλέξης Τσίπρας μόνος του την αριστερή παρένθεση. Μπήκαν σε έναν φαύλο κύκλο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που δύσκολα τελειώνει και σε ένα ξεκατίνιασμα στην κυριολεξία που με μαθηματική ακρίβεια θα τους επαναφέρει στο γνώριμο για αυτούς 4%.

Οι υποψήφιοι του Ιανουαρίου Χρήστος Γκόκας, Πάνος Καραγεώργος και Χρήστος Κατσαούνος θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο το οποίο θα συμπληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Συγκροτείται Εκλογική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν: Άλκις Παπαχρηστάκης, Δώρα Χουλιάρα, Δημήτρης Χαμπίπης, Αντρέας Οικονόμου, Ντίνα Κοκκοβέ, Κώστας Μπόβολος, Βίκυ Βασιλάκη, Νίκος Νικολάου,  Αντώνης Λυμούρης, Θωμάς Ρίζος, Όμηρος Καπέλης και Νίκος Κούτσικος.

Η Επιτροπή θα εμπλουτιστεί τις επόμενες ημέρες από στελέχη  της αυτοδιοίκησης, της νεολαίας, των μαζικών χώρων, του αγροτικού κινήματος, των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και από ενεργούς πολίτες με προοδευτική αντίληψη και σκέψη για τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας.

Υπεύθυνοι γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας ορίστηκαν οι Δημήτρης Χαμπίπης και Αντρέας Οικονόμου.   

 

Go to top