Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  (31/8) με μεγάλη συμμετοχή και πλήθος παρεμβάσεων η ανοιχτή συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας στην Άρτα. Δηλώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη να εκφραστεί και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που πλήττεται από τις πολιτικές λιτότητας των δύο προηγούμενων Μνημονίων και θα συνεχίσει να πλήττεται από τις πολιτικές του τρίτου Μνημονίου.

Παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται έτοιμη για τη μάχη των εκλογών και μέσα στις επόμενες μέρες θα εγκαινιάσει το εκλογικό της κέντρο στην Άρτα, καταρτίζοντας παράλληλα πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών σε όλο το Νομό.

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο, η χτεσινή συνέλευση κατέληξε στα δύο πρώτα ονόματα. Πρόκειται για τους:

- Κώστα Γκούντα, *(γιατρό, περιφερειακό σύμβουλο Ηπείρου και υποψήφιο με   τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές)*

- Βάσω Αμπελογιάννη *(Διπλ. Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Άρτας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου και   συνδικαλίστρια του ΜΕ.Τ.Α.)*

Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου θα ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Kείμενο στήριξης της Λαϊκής ενότητας Άρτας 

Με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου, η κυβέρνηση κι οι κύκλοι του Μαξίμου προκήρυξαν αιφνιδιαστικά και με την συναίνεση των «θεσμών», εκλογές. Στόχος αυτού του αιφνιδιασμού είναι η συγκάλυψη των ολέθριων κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών του νέου μνημονίου. Ενός μνημονίου που επιβάλλεται στη χώρα μας ως συνέχεια των 5,5 χρόνων μνημονιακών πολιτικών, που ρήμαξαν τη χώρα και εξαθλίωσαν το λαό μας.

Το 3ο Μνημόνιο θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση εργαζομένων, συνταξιούχων, νεολαίας, μικροεπαγγελματιών και αγροτών, θα επιτείνει την ύφεση στην οικονομία, θα δημιουργήσει ακόμα πιο πολλούς ανέργους, θα οδηγήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και θα αλυσοδέσει περισσότερο τη χώρα στο άρμα των ντόπιων, ευρωπαϊκών και διεθνών οικονομικών συμφερόντων, αφού θα την μετατρέψει σε αποικία χρέους και ειδική οικονομική ζώνη. Η βιασύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στο να μην προλάβει ο λαός να συνέλθει από το σοκ της βίαιης μετάλλαξης της ίδιας της κυβέρνησης, η οποία επαγγέλθηκε προσδοκίες και ελπίδες για ένα διαφορετικό μέλλον!

Επειδή η αριστερά δε μπορεί να έχει ως πρόταγμα τα μνημόνια και την διαχείριση τους, αλλά μια άλλη ριζοσπαστική πολιτική, που θα στοχεύει και θα παλεύει 

• για την κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ισοπεδώνουν το λαό και την κοινωνία, κατεδαφίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, γεννούν ανέργους, κλείνουν επιχειρήσεις και οδήγησαν και οδηγούν την χώρα στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.

• για τη διαγραφή του απεχθούς, αβίωτου και ταξικού χρέους που φορτώθηκε στις πλάτες των λαών προκειμένου να κερδοφορούν οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο

• για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων  και την προστασία της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων αγαθών

• για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση υπέρ του λαού και του τόπου, πολιτική που είναι φανερό πως προϋποθέτει τη ρήξη με την ευρωζώνη και τις πολιτικές της ΕΕ

Το περήφανο, μαζικό, ταξικό και νεανικό ΟΧΙ της 5ης του Ιούλη που είναι το αίτημα του λαού για τσάκισμα των μνημονίων, τσάκισμα των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών κι υπεράσπιση της δημοκρατίας, οφείλουμε να το υπερασπίσουμε μέχρι τέλους.

Η Λαϊκή Ενότητα θέλει να εκφράσει, ως μετωπικό σχήμα την ταξική συμμαχία που διαμορφώθηκε αυθόρμητα στις 5 του Ιούλη κι οδήγησε στο ΟΧΙ του 62% στο Δημοψήφισμα, αλλά και να συμβάλει στην διαμόρφωση του χώρου που θα συναντηθούν και πάλι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστερά και των κινημάτων.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συμβάλει άμεσα στην συγκρότηση ενός πλατιού, λαϊκού, μαζικού, αντιμνημονιακού, ριζοσπαστικού, νεολαιίστικου, αντιφασιστικού, αριστερού μετώπου, που στις εκλογές αυτές θα επιβάλει όλα τα πιο πάνω.

Εμείς, που υπογράφουμε παρακάτω, δηλώνουμε την στήριξη μας στη Λαϊκή Ενότητα και, ως μια πρώτη ομάδα πρωτοβουλίας, καλούμε τους συμπολίτες μας σε όλο το νομό Άρτας να πλαισιώσουν με την ενεργή συμμετοχή τους την προσπάθειά μας να κάνουμε πράξη το μεγαλειώδες ΟΧΙ απέναντι στα μνημόνια και να προωθήσουμε την ριζοσπαστική αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

Υπογραφές

1 Αμπελογιάννη Βάσω

2 Αναστασόπουλος Δημήτρης

3 ΓεωργίουΚωνσταντίνος

4 Γιαννούλης Γιάννης

5 Γιολδάσης Βασίλης

6 Γκιόκα Λένα

7 Γκούντας Κώστας

8 Γρέβιας Δημήτρης

9 Δήμου Οδυσσέας

10 Ζώης Βασίλης

11 Καλαμπούκη Βιργινία

12 Καραμπίκας Ηλίας

13 Καραμπίκα Βάσια

14 Καρύδης Κώστας

15 Καψάλας Γιώργος

16 Κιτσαντά Λίτσα

17 Λυκούρη  Αύρα

18 Μαγκλάρας  Βαγγέλης

19 Μέλιου Ελένη

20 Μεντή Φωτεινή

21 Μουλιανίτης Βασίλης

22 Μπαλάσκας Βασίλης (του Κων/νου)

23 Μπαντίδος Γιώργος

24 Μπετσιμέας Δημήτρης

25 Μπίκας Χρήστος

26 ΜπόνοςΔημήτρης

27 Μποχώτης Γιάννης

28 Νικολάου Αριστείδης

29 Νικολάου Ηλίας

30 Ντόκορος Βαγγέλης

31 Παναγιωτόπουλος Χάρης

32 ΠαπαϊωάννουΣταύρος

33 Παπακίτσος Στέφανος

34 Παπαρρίζος Χρήστος

35 ΠαππάςΧρήστος

36 ΠαππάςΧρήστος

37 Πεσλής Μπάμπης

38 Πετανίτης Παναγιώτης

39 Πιστιώλης Σταύρος

40 ΠλακιάςΝικόλας

41 Πολύζος Κώστας

42 Σκαμνέλος Σπύρος

43 Σμύρης Αλέκος

44 ΣπύρουΓεώργιος

45 Τζουμανίκας Κώστας

46 Τολιάκης Κώστας

47 Τριαντάφυλλος Ευάγγελος

48 Τριάντος Βαγγέλης

49 Τριάντος Σωτήρης

50 Τσίκος Γιώργος

51 Τσίκου Ελένη

52 Χαλάστρας Βαγγέλης

53 Χονδρός Λεωνίδας

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top