Βγαίνουμε από μια δύσκολη μάχη. Από μια μάχη στην οποία δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τους δανειστές και τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους εκτός Ελλάδας.

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα καλά μελετημένο σχέδιο, που είχαν καταστρώσει σε συνεννόηση με αυτούς τους ακραίους κύκλους οι εκπρόσωποι του παλιού κατεστημένου στη χώρα μας. 

Αυτοί που πέντε χρόνια τώρα, υπέγραφαν ό,τι τους έβαζαν μπροστά τους. Μέσα σε πολύ εχθρικές συνθήκες, εμείς δεν δειλιάσαμε. Δεν δραπετεύσαμε από τις ευθύνες μας.  Ακολουθήσαμε τον υπεύθυνο δρόμο αποτρέποντας με αποφασιστικότητα δυσάρεστες και καταστροφικές εξελίξεις για την Ελλάδα.

Αποδείξαμε εφτά μήνες τώρα ότι δεν ήταν μάταιος ο αγώνας μας.  Γιατί αυτός ο αγώνας ταρακούνησε ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη της ανάλγητης λιτότητας και του νεοφιλελεύθερου δογματισμού γνώρισε την πρώτη της μεγάλη πολιτική και ηθική ήττα.   

Και παρά τις δύσκολες πλευρές της, αυτή η συμφωνία δίνει για πρώτη φορά ευκαιρίες και διεξόδους σε αντίθεση με όσα είχαμε μέχρι τώρα. 

Γιατί εξασφαλίζει για τρία χρόνια τη σταθερότητα που είναι αναγκαία για να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία. Γιατί για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους και της αναγκαίας απομείωσής του. 

Γιατί, επίσης, αποκλείει την πιθανότητα του Grexit, που θα άφηνε τη χώρα έκθετη στους κερδοσκόπους και θα οδηγούσε σε απρόβλεπτες συνέπειες.  

Γιατί εξασφαλίζει σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.  

Γιατί αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και βάζει τέλος στις απολύσεις στο δημόσιο. 

Γιατί ανοίγει τον δρόμο για να ανατραπεί το σημερινό εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, να αποκατασταθεί σταδιακά ο βασικός μισθός.

Στο μικρό διάστημα της διακυβέρνησής μας δώσαμε σαφή δείγματα γραφής. 

Σπάσαμε το λουκέτο της ΕΡΤ.  Δώσαμε οξυγόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τις εκατό δόσεις.  Δώσαμε πίσω τη δουλειά τους στις καθαρίστριες, στους σχολικούς φύλακες, στους κυνηγημένους δημόσιους υπάλληλους. 

Ταυτόχρονα ανοίξαμε μέτωπο με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.  Με την έρευνα σε βάθος  όσων είναι στις λίστες τύπου Λαγκάρντ. 

Με το τέλος της ασυλίας των ιδιοκτητών ΜΜΕ, που καλούνται να πληρώσουν αυτά που χρωστούν στο Δημόσιο.  Με τις πρώτες αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Και όλα αυτά με τη θηλιά της διαπραγμάτευσης και των δανειστών στο λαιμό.

Είμαστε περήφανοι για το βάρος της ευθύνης που αναλάβαμε. Για τον συμβιβασμό που δεχτήκαμε ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή, να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας, και να έχουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις. Σεβαστήκαμε τον μόχθο του λαού μας. 

Μπροστά μας, σήμερα, δεν βρίσκεται ούτε το χάος, ούτε η πτώχευση, ούτε το Grexit,  ούτε όμως η υποταγή. Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος, τους βασικούς υπεύθυνους της ελληνικής τραγωδίας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αναλογιστεί:

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μεταρρύθμιση του κράτους;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη μάχη κατά της διαπλοκής;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε την αναμέτρηση με τη  διαφθορά;

Σε ποιους θα εμπιστευτούμε τη σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τα καρτέλ;

Να αναλογιστεί και που θα βρισκόμαστε αν επιλέγαμε τα σενάρια του Σόιμπλε και της δραχμής, με τα οποία ευθυγραμμίστηκαν και δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας. 

Τι θα γινόταν με όλους εκείνους που εμπιστεύτηκαν στις ελληνικές τράπεζες τις οικονομίες μιας ζωής.  Και που θα βρίσκονταν όλοι εκείνοι που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και θα αγόραζαν μπιρ παρά την Ελλάδα.

Τι θα γινόταν με τους συνταξιούχους και τις οικογένειες που έχουν ως μόνο έσοδο τη σύνταξη κάποιου μέλους τους.

Τι θα γινόταν αν όλοι εμείς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκαμε την ηθική δύναμη να έρθουμε ακόμη και σε σύγκρουση με ιδεολογικές αξίες για να αποτρέψουμε καταστροφικές εξελίξεις για τη χώρα; Όπως έκαναν όσοι επέλεξαν να ανατρέψουν την πρώτη κυβέρνηση που έφερε ελπίδα μας στους συμπολίτες μας. 

Με την ισχυρή λαϊκή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ο αγώνας για την άρση της πολιτικής επικυριαρχίας της χώρας μπορεί να κερδηθεί. 

Το δίλημμα είναι σαφές:

Με τη ΝΔ και τους συμμάχους της, που χαντάκωσαν τη χώρα;

Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του που μάτωσαν για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο;

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικώ τη δεύτερη έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό της Άρτας, θέλω να καλέσω τους Αρτινούς πολίτες να δώσουν την ευκαιρία στον πρώτο Έλληνα Πρωθυπουργό που κατάγεται από την Άρτα να δώσουν την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει και να αλλάξει τα πράγματα στη χώρα μας. Το ποσοστό του 44% που του έδωσε ο Αρτινός λαός στις 25 Γενάρη μπορεί να επαναληφθεί στέλνοντας ένα μήνυμα από την πατρίδα του Πρωθυπουργού.

Στις 20 του Σεπτέμβρη ο λαός μας θα βάλει οριστικό τέλος στα σχέδια της επιστροφής του παρελθόντος. 

Αποφασίζουμε με το χέρι στην καρδιά. Όχι ποιος να καθίσει στην καρέκλα.  Αλλά ποιος στάθηκε και θα σταθεί όρθιος. Δίπλα στον λαό, με τον λαό, για τον λαό. 

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, Κερδίζουμε το αύριο.

Σας ευχαριστώ. 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top