Ανακοινώνεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου του Κόμματος της ΝΔ   θα διεξαχθούν πανελλαδικά την  Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 και  από τις  ώρες 7.00 πμ έως τις 7.00μμ . Σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικής εκλογής, αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 επίσης από τις 7.00 πμ έως τις 7.00μμ.  

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι  εγγεγραμμένοι στους τελευταίους καταλόγους των Εθνικών εκλογών που έχουν καταρτισθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και μάλιστα είτε είναι παλαιά μέλη είτε ψηφίζουν  πρώτη φορά για πρόεδρο της ΝΔ και εγγράφονται ως μέλη. Όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν, θα καταβάλουν πριν ψηφίσουν  το ποσό των τριών (3) ευρώ σε αρμόδιο που θα καθορισθεί σε κάθε εκλογικό τμήμα για την είσπραξη του χρηματικού ποσού. 

Την γενική εποπτεία των εκλογών στο νομό θα έχει η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή υπό την προεδρία του προέδρου της ΝΟΔΕ. Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα λειτουργεί εφορευτική επιτροπή που θα έχει και την ευθύνη της ομαλής και εύρυθμης διεξαγωγής των εκλογών. 

Στην έδρα κάθε πρώην καποδιστριακού Δήμου και σε δημοτικό χώρο θα στηθεί κάλπη στην οποία μπορεί να ψηφίσει όποιος επιθυμεί. Κατ εξαίρεση στον πρώην Δήμο Αρταίων θα στηθούν τρείς  (3) κάλπες .

Πρέπει να τονιστεί ότι σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και μάλιστα στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη Κυριακή αφού ως εκλογικός κατάλογος θα χρησιμoποιηθεί από κάθε εκλογικό τμήμα η κατάσταση ψηφισάντων της πρώτης Κυριακής. 

Για κάθε υποψήφιο πρόεδρο θα υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο που θα αναγράφεται το όνομα του υποψηφίου και δεν θα χρειάζεται η τοποθέτηση σταυρού χωρίς αυτό να σημαίνει ακυρότητα του ψηφοδελτίου σε περίπτωση υπάρξεως σταυρού. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας θα μετέχουν μόνο οι δύο πρώτοι εκ των υποψηφίων που θα λάβουν πανελλαδικά το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Η αναλυτική κατάσταση με τα εκλογικά τμήματα σε κάθε πρώην καποδιστριακό Δήμο καθώς και οι ακριβή θέσεις που θα τοποθετηθούν οι κάλπες για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας εμφαίνονται στον επισυναπτόμενο πίνακα. Σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας οι κάλπες θα στηθούν στα ίδια σημεία.

Οι προσερχόμενοι για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνονική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή άλλο της τατοτητός του έγγραφο 

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία να απευθύνονται στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άρτας ΝΙΚΟ ΚΕΦΗ.

 

Τα εκλογικά τμήματα 

 

Στον πρώην Δήμο Αρταίων

(1) Κάλπη στο κτίριο περιφερειακών δομών του Δήμου στον περιφερειακό Άρτας.

(2) Κάλπη στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου Άρτας.

(3) Κάλπη στο κτίριο ΚΔΑΔ-ΜΕΑ του Δήμου στη περιοχή σκοπευτηρίου ή στο ΚΕΠ περιοχής αυτής . 

 

Στον πρώην Δήμο Βλαχερνών 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στην Γραμμενίτσα.

 

Στον πρώην Δήμο Φιλοθέης 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στις Χαλκιάδες.

 

Στον πρώην Δήμο Αμβρακικού 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στην Ανέζα.

 

Στον πρώην Δήμο Ξηροβουνίου

Κάλπη στον Αμμότοπο στο χώρο του ΚΕΠ

 

Στον πρώην Δήμο Αράχθου 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στο Νεοχώρι

 

Στον πρώην Δήμο Κομποτίου 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στο Κομπότι

 

Στον πρώην Δήμο Πέτα 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στο Πέτα

 

Στον πρώην Δήμο Γ. Καραϊσκάκη 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στο Διάσελο

 

Στον πρώην Δήμο Τετραφυλίας 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στο Άστροχώρι

 

Στον πρώην Δήμο Ηρακλείας 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στην Άνω Καλλεντίνη

 

Στον πρώην Δήμο Αθαμανίας  

Στο χώρο του ΚΕΠ  του Δήμου στο Βουργαρέλ.

 

Στον πρώην Δήμο Αγνάντων 

Στο χώρο του ΚΕΠ του Δήμου στα Άγναντα

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top