Ο Γιώργος Στύλιος, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, φέρνει στη Βουλή το θέμα του σημαντικού περιορισμού του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Εάν ισχύσει η ρύθμιση που προανήγγειλε το Υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ο κ. Στύλιος, τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα είναι πολύ πιο αυστηρά. Για παράδειγμα,οικογένειες με δύο παιδιά και εισόδημα 24.500€ που ζουν σε ορεινές περιοχές της χώρας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν θα δικαιούνται επίδομα θέρμανσης. Το γεγονός αυτό, αποτελεί κατάφορη αδικία, δεδομένου ότι οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών έχουν επιπλέον κόστος θέρμανσης σε σχέση με τους κατοίκους της Αττικής, της Κρήτης, της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου.

Το πρόβλημα,συνεχίζει ο Βουλευτής, θα γίνει ακόμη εντονότερο εάν, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω ταμειακών δυσκολιών, εξετάσει το ενδεχόμενο να διακόψει τις προκαταβολές. Είναι προφανές, ότι η χορήγηση της επιδότησης μόνο μετά τη δαπάνη, θα φέρει σε δυσμενή θέση τα φτωχά νοικοκυριά.

Η θέρμανση, είναι απαραίτητη για κάθε σπίτι, αλλά με διαφορετική ένταση ανάλογα την τοποθεσία και το υψόμετρο. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αντί να ανακουφίσει, ισοπεδώνει στο όνομα της οριζόντιας αντιμετώπισης του προβλήματος. 

Ο Βουλευτής, καταλήγοντας, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό: Πότε προβλέπεται να γίνειη καταβολή του υπολοίπου του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους;Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο Δεκέμβριο,τι  θα ισχύσει την τρέχουσα περίοδο;.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top