Οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, Όλγα Γεροβασίλη και Κώστας Μπάρκας, μαζί με τον υπεύθυνο της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κτηνοτροφία στην Ήπειρο, καθώς, ένα χρόνο μετά το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ, η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς σε ασφυξία και κατεδαφίζει το μέλλον της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο.
Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με Α.Κ.Ε. να τους κατατεθεί η σύμβαση μεταβίβασης της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στους νέους ιδιοκτήτες της και τονίζουν ότι:
"Το μεγάλο ζητούμενο για μας σήμερα είναι η επιβίωση της κτηνοτροφικής παραγωγής που είναι άρρηκτα δεμένη με την οικονομία και τη ζωή της Ηπείρου."

Η ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών
 
Στην υπ. Αριθμ. 1725/10.08.2012 απάντηση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με το θέμα της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., σε ερώτησή μας που έγινε πριν από την πώληση της γαλακτοβιομηχανίας, αναφέρεται πως «... μεταξύ των κριτηρίων αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών που περιλαμβάνονται στην δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, περιλαμβάνεται η σχεδιαζόμενη στρατηγική και το σχέδιο δράσης των υποψηφίων επενδυτών για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. καθώς και τη διασφάλιση της ζώνης γάλακτος στην Ήπειρο.»
 
Ένα περίπου χρόνο μετά, η κατάσταση της κτηνοτροφίας σε ολόκληρη την Ήπειρο είναι τραγική. Η ιδιωτικοποιημένη Δωδώνη με την πολιτική που ακολουθεί  σε ότι αφορά τις πληρωμές και το σχέδιο ανάπτυξης της επιχείρησης, οδηγεί τους κτηνοτρόφους παραγωγούς σε ασφυξία και κατεδαφίζει το μέλλον της κτηνοτροφίας.
 
Οι πολιτικές ευθύνες σε εθνικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο είναι βαρύτατες. Το μεγάλο ζητούμενο για μας σήμερα είναι η επιβίωση της κτηνοτροφικής παραγωγής που είναι άρρηκτα δεμένη με την οικονομία και τη ζωή της Ηπείρου.
 
Επειδή καθημερινά διαπιστώνουμε την πλήρη διάλυση του κτηνοτροφικού ιστού της Ηπείρου, και την εγκατάλειψη αυτής της κρίσιμης παραγωγικής δραστηριότητας
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1.    Τι μέτρα θα  λάβει άμεσα για την προστασία των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφικής παραγωγής της Ηπείρου;

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
 
Βάσει των παραπάνω, ζητούμε άμεσα όπως μας καταθέσετε :
 
1.    Τη σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ στους νέους ιδιοκτήτες

Go to top