Του Βασίλη Τσίρκα

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι ένας αγώνας για το αύριο αυτού του τόπου, για το μέλλον του ελληνικού λαού. Είναι η ώρα να δείξουμε τις αξίες μας, τις ιδέες μας και το πρόγραμμά μας .

Αυτή τη στιγμή έχουμε την πολυτέλεια για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας να συζητάνε για το δικό τους πρόγραμμα. Ο ελληνικός λαός καλείται να εγκρίνει την εφαρμογή τους την επομένη μέρα και όχι να επιλέξει ποιος θα είναι ο διαχειριστής μιας μνημονιακής πολιτικής. Και αυτό δεν θα γινόταν χωρίς το ιστορικό βήμα της εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.  
Χωρίς να είναι αυτονόητο και δεδομένο βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, βάλαμε τέλος στη σκληρή δημοσιονομική επιτροπεία ενάντια σε όλους αυτούς που επίμονα πίστευαν ότι δεν θα το καταφέρουμε, ότι δεν θα αντέξουμε και πολλές φορές βάζοντας αναχώματα για να μην τα καταφέρει η Ελλάδα.
Τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη του 2015 ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι μπορούμε. Ότι μπορούμε και δικαιούμαστε να σχεδιάζουμε ελεύθεροι ένα καλύτερο μέλλον και σήμερα να μπορεί να είναι περήφανος ξανακερδίζοντας τη χαμένη αξιοπρέπεια του.
Η Ελλάδα πάτησε ξανά στα πόδια της και τώρα είναι ώρα να δούμε αν θα περπατήσει στον δρόμο της προόδου και της αλληλεγγύης ή θα γυρίσει πάλι πίσω σε αυτούς που της τσάκισαν τα πόδια και την οδήγησαν σε δύσκολα και δραματικά χρόνια που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.
Η απάντηση θα δοθεί και πάλι από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Είναι ο μόνος που μπορεί να κλείσει οριστικά την πόρτα στο πολιτικά και ηθικά χρεοκοπημένο σύστημα που διέλυσε το κοινωνικό κράτος και επέφερε ανθρωπιστική κρίση σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Δεν μπορούν να δεχτούν πως ο λαός τους έχει θέσει στο περιθώριο και δε θα τους επιτρέψει να τον χρεώσουν ξανά φορτώνοντας στις δικές του πλάτες τις δικές τους σπάταλες ανομίες. Δεν έχουν επιχειρήματα για να πείσουν. Έχουν προγράμματα που τρομάζουν. Η επανεμφάνισή τους δε θα ’ναι απλά ο οδοστρωτήρας του κοινωνικού κράτους που οικοδομήσαμε. Θα ’ναι ο οδοστρωτήρας του ελληνικού λαού που στηρίξαμε. Δίνουμε τη μάχη για να μην επιστρέψει ο εφιάλτης που ζήσαμε τα χρόνια των μνημονίων.

Τολμήσαμε και ολοκληρώσαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο και σε συνθήκες κρίσης έργα που φαίνονταν αδιανόητα στον ελληνικό λαό πριν από εμάς. Βγάλαμε τη χώρα μας από το τέλμα της καθυστέρησης και της μιζέριας και την καταστήσαμε ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ελλάδα βρήκε τη φωνή που της αξίζει και τη θέση που της ταιριάζει μέσα στον πολιτισμένο κόσμο. Δεν θα γυρίσουμε πίσω.
Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για τις ζωές μας, τώρα ψηφίζουμε για το μέλλον όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων για να προχωρήσουμε μπροστά προς την έξοδο από την κρίση για όλους.

 

*O Βασίλης Τσίρκας, είναι δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής Άρτας ΣΥΡΙΖΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top