«Για να εφαρμόσει με επιτυχία το πρόγραμμά της η αυριανή κυβέρνηση της Ν.Δ., πρέπει να έχει αυτοδυναμία και προϋπόθεση για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι ο συνεχής αγώνας μέχρι την κάλπη, λέγοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στην ΑΠΟΧΗ…»!

Τα παραπάνω τόνισε με έμφαση η υποψήφια βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. ΕΥΗ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ, μιλώντας την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, σε αρτινούς ετεροδημότες της Αθήνας, στην αίθουσα της ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Αναλυτικότερα στην ομιλία της η κ. Καραμπίνα αναφέρει τα εξής:

«Φίλες και φίλοι,
Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε στις πιο κρίσιμες εθνικές εκλογές των τελευταίων ετών. Αποφασίζουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, για τον τόπο μας, για την Άρτα μας! Ψηφίζουμε για να καταστήσουμε την Ελλάδα ισχυρή, αξιοσέβαστη και αξιόπιστη μέσα στην ευρωπαική οικογένεια.
Πιστεύω λοιπόν ότι για να οδηγηθούμε στην πρόοδο και την ευημερία, είναι επιτακτικά αναγκαίο να αλλάξουμε πορεία. Ν' αφήσουμε κατά μέρος ιδεοληψίες και συμπεριφορές που απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς, και ενίοτε προκαλούν θυμηδία στους συμπολίτες μας, θέτοντας σε ανυποληψία θεσμούς και πρόσωπα.
Δυστυχώς όλοι μας ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σύριζα.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό αναπαράγοντας τις προεκλογικές του αυταπάτες με τις οποίες αναρριχήθηκε στην εξουσία.

1. Είπε ψέματα για την οικονομική ανάπτυξη υποστηρίζοντας ότι είναι μεγαλύτερη από όλες τις προβλέψεις. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι προυπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Εκτός από τα δύο πρώτα χρόνια το 2015 και το 2016 που βύθισε τη χώρα στην ύφεση, το μέγεθος αυτής της αποτυχίας φαίνεται και στην συνέχεια. Το 2017 ο ίδιος προέβλεπε στον προυπολογισμό ανάπτυξη 2,7% και τελικά πέτυχε 1,5%. Το 2018 είχε προβλέψει ανάπτυξη 2,5% και τελικά πέτυχε 1,9%.
2. Είπε ψέματα για τις παροχές που δήθεν μοιράζει. Στα 4 χρόνια που κυβερνά, έχει επιβάλει 10δις μέτρα, περικοπές και φόρους, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι έμμεσοι, που είναι και οι πιο άδικοι. Πόσα έχει επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες; Πήρε 10, επέστρεψε 1.
3. Είπε ψέματα για τη δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης, που βιώνει καθημερινά όλες τις συνέπειες των πολιτικών του.

Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι τα χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014. Το συνολικό ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 223 δις. Ευρώ, ενώ ήδη έχουν γίνει 1,2 εκατομμύρια κατασχέσεις.
4. Είπε ψέματα για την ανάσχεση της ανεργίας, η οποία μαστίζει τη Χώρα σε πολύ υψηλά ποσοστά, επί της ουσίας πάνω από το 30% στο γενικό πληθυσμό και 60% στις γυναίκες, λόγω της παντελούς έλλειψης αποτελεσματικών πολιτικών λύσεων για την ουσιαστική μείωση της, που έστω θα μετρίαζαν τις μεγάλες πληγές που έχει προκαλέσει στην κοινωνία μας.
Οι πολίτες ξέρουν καλά ποιός τους φτώχυνε τα τελευταία 4 χρόνια.
Ποιος διέλυσε τη μεσαία τάξη και επέβαλε 29 νέους φόρους.
Ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ και κομπάζει για τα υπερπλεονάσματα, ενώ αυτά προέρχονται από τους φόρους που πληρώνονται από το υστέρημα των Ελλήνων, χρηματοδοτούνται από τις συντάξεις που δεν αποδίδονται σε 250.000 συνταξιούχους και απο δημόσιες επενδύσεις που δεν πραγματοποιούνται.
Ποιος ψήφισε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και αναγνώρισε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια.
Ποιος τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα!!!
Για όλα αυτά λίγο πριν την προσφυγή στις κάλπες, και με δεδομένο ότι οι Κυβερνήσεις κρίνονται από τα αποτελέσματά τους, οι πολίτες αποδοκιμάζουν και θα αποδοκιμάσουν και με την ψήφο τους στις 7 Ιουλίου, αυτούς που χειρίστηκαν τις τύχες τους αυτό το διάστημα.

ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Ιδιαίτερα δε οι Αρτινοί θα ήταν προσφορότερο να συγκρίνουν το έργο τους με εκείνο όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, δηλαδή να ρωτήσουν τις τοπικές αρχές και κάθε κυβερνητικό αρμόδιο, να τους πούνε έστω και κάτι νέο που έγινε επί των ημερών της κυβέρνησης Σύριζα, έστω και ένα έργο που σχεδίασαν και δρομολόγησαν για την περιοχή της Άρτας.
Ακόμη να τους ρωτήσουν:
1. Γιατί κλείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας και εάν θα αξιοποιηθεί ο πανέμορφος χώρος και οι υποδομές του;
2. Γιατί η ολοκλήρωση των έργων της Ιονίας Οδού καθυστέρησε αδικαιολόγητα πάνω από 2 χρόνια, με επιπλέον κόστος 500 εκατομμύρια ευρώ, και γιατί έστησαν φιέστες απανωτών εγκαινίων για ένα έργο, για το οποίο λυσσαλέα εναντιώνονταν όταν ήταν στην αντιπολίτευση;
3. Γιατί η δημοπράτηση της διευθέτησης της Κοίτης του Αράχθου, έγινε μετά από 4 σχεδόν χρόνια , ενώ το έργο είχε δρομολογηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το 2014 είχε ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ;
4. Γιατί εγκαταλείφθηκαν τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα της Πεδιάδας της Άρτας και δεν δόθηκε για αυτά ούτε ΕΝΑ ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια;
5. Γιατί μετά απο 4 χρόνια, το παλαιό Δικαστικό Μέγαρο δεν ανακαινίστηκε, έργο που δρομολογήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2014 και για το οποίο είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τόσο της δημοπράτησης, όσο και της υλοποίησής του;
6. Γιατί βάλτωσαν τα αντιπλημμυρικά έργα;
7. Γιατί υπάρχει έλλειψη υποδομών και οι δρόμοι μας είναι σαν βομβαρδισμένα τοπία?

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα που αφορούν την καθημερινότητα, την ίδια τη ζωή του κάθε Αρτινού πολίτη, όπως η ανεργία, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προιόντων, η άγρια φορολογία, οι απερίγραπτες καταστάσεις στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, ΟΔΗΓΟΥΝ στο αβίαστο συμπέρασμα ότι ο απολογισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Άρτα είναι μηδενικός και σε τίποτε δεν συγκρίνεται με οποιονδήποτε προηγούμενο.
Και μάλιστα με Αρτινό πρωθυπουργό, δύο κυβερνητικούς βουλευτές και πλειάδα κυβερνητικών στελεχών και Υπουργών, με καταγωγή ή ρίζες από την Άρτα.
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι σαφές. Θέλουμε μια Ελλάδα χαμηλής ανάπτυξης και προσδοκιών με πολίτες που θα αρκούνται στα λίγα που θα μοιράζει ευκαιριακά το κράτος ή μια Ελλάδα που θα αναπτύσσεται δυναμικά και θα παράγει δουλειές καλά πληρωμένες και εισοδήματα για όλους;
Και επειδή οι Έλληνες ερχόμαστε από πολύ μακριά, έχουμε ένδοξη ιστορία και πολιτισμό, είμαστε άξιοι και ικανοί, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο η δεύτερη! Πρέπει ενωμένοι να προχωρήσουμε, δημιουργώντας για το λαό μας και ιδιαίτερα τους νέους, όλες εκείνες τις προυποθέσεις, ώστε να αναδείξουν τα προτερήματα και τις ικανότητες τους.
Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, γιατί θέλει να μεγαλώσει η πίτα προς όφελος όλων, όχι κάποιων!!
Γι’ αυτό συνδέει την ετήσια ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών. Ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται σε ποσοστό διπλάσιο από το ρυθμό αύξησης του Α.Ε.Π. θα φτάσει έτσι στα 730 ευρώ μέχρι το 2022.
Μειώνει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο για κάποιους.
Καθιερώνει έκπτωση 40-50% για όλες τις εργασίες ενεργειακής, λειτουργικής και
αισθητικής αναβάθμισης, συντήρησης και αξιοποίησης των κτιρίων.
Οι πολίτες θα δαπανούν τα χρήματα, θα κρατούν τα τιμολόγια και θα έχουν την έκπτωση φόρου που θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για να καλυψουν οποιαδήποτε φορολογική τους υποχρέωση μέσα στην επόμενη τριετία.
Διατηρεί το αφορολόγητο και μειώνει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και καθιερώνει νέα φορολογική κλίμακα με χαμηλότερο ανώτερο φορολογικό συντελεστή.
Καταργεί σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Μειώνει τις εισφορές σε κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της επόμενης τετραετίας.
Μειώνει τον ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο 6%.
Παρέχει κίνητρα στις επιχειρήσεις για να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους, όπως η δωρεάν μεταφορά στπν εργασία τους, επιπλέον
ασφαλιστικές παροχές, συμμετοχή στα κέρδη και ειδικά προγράμματα απόκτησης
μετοχών.
Επαναφέρει τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).
Προβλέπει την κατάργηση του εκτρώματος Κατρούγκαλου και την εγκατάσταση ενός ασφαλιστικού τριών πυλώνων που εφαρμόζεται σήμερα σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες.
Καθιέρωσε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο εφαρμόστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και αυξάνει στο 1 δις ευρώ τον προϋπολογισμό ώστε να χορηγείται άμεσα σε 800 χιλιάδες συμπολίτες μας που πραγματικά το έχουν
ανάγκη.
Μιλάει για την αναγκαιότητα να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί το οποίο να μην έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό και για επιπλέον αφορολόγητο για κάθε παιδί και ενίσχυση 2.000 ευρώ σε κάθε γέννηση ως απάντηση στη δημογραφική υποχώρηση.
Επεκτείνει το ωράριο των παιδικών σταθμών και ενισχύει τα ολοήμερα σχολεία, που λειτουργούν μέχρι τις 18:00 με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης, ώστε το πρόγραμμα των παιδιών να εναρμονίζεται καλύτερα με τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.
Θέλει μία σύγχρονη και λειτουργική Υγεία. Ενισχύει τα νοσοκομεία, με 1.500υς ειδικευόμενους νοσηλευτές ετησίως, καθιερώνοντας την απόκτηση ειδικότητας αμέσως μετά το πτυχίο και προχωρά στην πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών σε νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και στην κάλυψη σε βάθος τετραετίας όλων των οργανικών θέσεων.
Θέλει και μια Παιδεία που θα εξοπλίζει το κάθε παιδί με εφόδια για να οικοδομήσει το μέλλον του, μία Παιδεία με βάρος στην εξειδίκευση και συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών και πανεπιστήμια που θα ανήκουν στους φοιτητές, στις ιδέες και στην γνώση και όχι σε συμμορίες που θέλουν να τα κάνουν χώρους ασυδοσίας και ανομίας.
Καταργεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο, ώστε τα δημόσια Πανεπιστήμια να γίνουν ξανά κύτταρα γνώσης και έρευνας.
Εγγυάται την ασφάλεια γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχει ούτε ελευθερία, ούτε Δημοκρατία.
Επαναφέρει το ταχύτερο την ομάδα ΔΕΛΤΑ και ενισχύει την ομάδα ΔΙΑΣ, με πρόσληψη 1.500ων νέων αστυνομικών.
Ενισχύει τις περιπολίες στις γειτονιές, με ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Καταργεί άμεσα το νόμο Παρασκευόπουλου, ώστε να σταματήσει η μαζική απελευθέρωση καταδικασμένων για βαρύτατα ποινικά αδικήματα.
Επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ), για να σταματήσει η δράση των κάθε είδους συμμοριών στο εσωτερικό των φυλακών.
Εφαρμόζει αυστηρά τη νομοθεσία για τη φθορά της δημόσιας περιουσίας, ώστε να
σταματήσουν οι βανδαλισμοί στο μετρό, τα λεωφορεία, τα δημόσια κτίρια.
Ειδικότερα για τους αγρότες, και αυτό αφορά στο νομό μας, διασφαλίζει σταθερούς πόρους από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική για όλους.
Σχεδιάζει ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.
Εντατικοποιεί τους ελέγχους και αντιμετωπίζει τις παράνομες ελληνοποιήσεις.
Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας αλήθειας με τους πολίτες έχει διαμορφώσει ρεαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στη μείωση της φορολογίας που θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης, στις επενδύσεις που θα επιφέρουν αύξηση της απασχόλησης, οπότε και μείωση της ανεργίας, στις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Το πρόγραμμα αυτό θα οδηγήσει με ασφάλεια στη θεραπεία των κοινωνικών παρενεργειών που έχουν δημιουργηθεί, και στην αποτροπή των εθνικών κινδύνων που ελλοχεύουν και είναι σε άμεση συνάρτηση με όσα προαναφέρθηκαν.
Η ΝΔ αποτελεί την μόνη ελπίδα διεξόδου από την κρίση, ώστε να ξαναβρεί ο Λαός μας το χαμόγελο, να επιστρέψουν οι νέοι μας και να αντιμετωπίσουμε την υπογεννητικότητα, που απειλεί και συρρικνώνει το Έθνος μας και ευτυχώς για όλους μας ο ελληνικός λαός το έχει καταλάβει.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου μας έδωσε την πρώτη μεγάλη νίκη.Τώρα προχωράμε με αισιοδοξία για την επικράτηση στην κάλπη των εθνικών εκλογών!
Φίλες και φίλοι
Ως στέλεχος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης υποστήριξα με όλες τις δυνάμεις μου την προσπάθεια ανατροπής έως το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
 Όλα αυτά τα χρόνια δίνω το παρόν στους αγώνες της κοινωνίας, βρίσκομαι δίπλα στον κάθε αρτινό πολίτη, δίνω μάχες για τα ζητήματα και τα προβλήματα της περιοχής μας, κάνω αντιπολίτευση και κριτική, παίρνω θέσεις και κάνω προτάσεις με δεκάδες άρθρα και συνεντεύξεις στα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά Μέσα Ενημέρωσης.
Είμαι παρούσα στις πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Νομό μας και όχι μόνο και δίπλα στους αρτινούς ετεροδημότες, παρακολουθώντας καθημερινά το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και κάνοντας παρεμβάσεις, όταν αυτές επιβάλλεται να γίνουν.
Το έντυπο – εφημερίδα που σας μοιράζεται και κρατάτε στα χέρια σας φιλοξενεί ένα μέρος των πολιτικών μου παρουσιών, δράσεων και δραστηριοτήτων, τις οποίες περιμένω να αξιολογήσετε, γιατί στην πολιτική οι πράξεις και οι ενέργειες μετράνε!
Γνωρίζετε καλά ότι ο λόγος μου χαρακτηρίζεται απο ευθύνη και ειλικρίνεια. Οι φιλοδοξίες μου είναι φιλοδοξίες προσφοράς στον  τόπο μου, την Άρτα, και τους συντοπίτες μου Αρτινούς μέσα στα πλαίσια απόλυτης ειλικρίνειας και αποφασιστικότητας, χωρίς εκπτώσεις.
Άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια ενασχόλησης μου με τα κοινά του Νομού μου, μπορώ ευπρόσωπα να υπερηφανευθώ για την σχέση εμπιστοσύνης που έχω αναπτύξει με τον αρτινό λαό, ο οποίος έχει ανάγκη ειλικρινούς διάθεσης προσφοράς, τίμιας και αποτελεσματικής εκπροσώπησης στα κέντρα εξουσίας, στοιχεία, τα οποία πιστεύω ότι έχει ήδη διαγνώσει στο πρόσωπό μου.
Οι συμπατριώτες μου Αρτινοί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Άρτα είναι τόπος ιστορικής μνήμης, όπου οι άνθρωποι γνώρισαν κατά καιρούς πλούτο, φήμη, δόξα αλλά και φτώχεια.
Είναι η αρχαία Αμβρακία, είναι η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, είναι η γενέτειρα του Σκουφά και άλλων επιφανών πρεσβευτών του Έθνους, αλλά και η πατρίδα των αφανών ηρώων της Μάχης του Πέτα, του Ναπολέοντος Ζέρβα και του μαρτυρικού Κομμένου.
Επιπλέον, είναι ένας τόπος με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Το εύρος των επενδύσεων που μπορούν και πρέπει να γίνουν είναι μεγάλο, καταπολεμώντας έτσι την υψηλή ανεργία, τον μαρασμό και τη φτώχεια.
Τώρα φθάνει η ώρα του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη, του πολίτη που έχει κατανοήσει τη σημασία και την αξία της δημοκρατίας, που έχει πολιτική συνείδηση και κριτική σκέψη.
Είναι πια καιρός να καταλάβουμε ότι ο λαικισμός είναι το σαράκι της δημοκρατίας και τα αλόγιστα ψέμματα  απαξίωση της πολιτικής.
Μπροστά στην κάλπη πρέπει να πρυτανεύει πρωτίστως το κοινό συμφέρον και να ακολουθεί το ατομικό. Ο ψηφοφόρος, αφού επιλέξει το κόμμα που τον εκφράζει, πρέπει να επιλέξει και τον ικανό εκπρόσωπό του στην Βουλή με κριτήρια αξιοκρατικά.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, παρίσταται αυτή η ανάγκη επιτακτική, αφού όσα ζούμε απαιτούν εύρος δυνατοτήτων και ικανοτήτων,προκειμένου να τύχουν αποδοτικής διαχείρισης προς όφελος των πολιτών και του τόπου.
Με αυτές τις σκέψεις και τα λόγια διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας και ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου φιλοδοξώντας να προσφέρω τα μέγιστα από τη θέση της εκπροσώπου του Νομού μας στην Βουλή των Ελλήνων.
Μπορώ να σας δώσω μία μόνο υπόσχεση.
Να μην διαψεύσω τις προσδοκίες σας στο πρόσωπό μου και να είμαι πάντα μαζί σας και δίπλα σας!
Δώστε μου τη δύναμη για να πάμε την Άρτα μπροστά».                

Go to top