Για ανεύθυνη πολιτική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας, την εθνική ενότητα και τις  προσπάθειες του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης για οριστική έξοδο από την κρίση, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας απέναντι στην Κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM.
 
Μια πρόταση δυσπιστίας, που όπως τονίζει ο βουλευτής γίνεται “στο όνομα της μικροπολιτικής του λαϊκισμού και της δημαγωγίας στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας”.

Μια πρόταση που, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, “έρχεται να λύσει το πρόβλημα στρατηγικής, την πολιτική αμηχανία, τη διάψευση όλων των προβλέψεων για κοινωνική επανάσταση, πολιτική και οικονομική κατάρρευση, την αποτυχία της επένδυσης στο αδιέξοδο και την καταστροφή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Tην απόσταση από το ευρώ ως τη δραχμή, όπως εκφράζεται από τον Πρόεδρο και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την παράλληλη επιμονή συγκεκριμένων συμφερόντων στην κερδοσκοπία της δραχμής, τη σύγκρουση λατινοαμερικανικών ή αμερικανόφερτων ή ευρωπαϊκών προτύπων, όπως και τις έντονες αντιθέσεις σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής με πολλές και ποικίλες διαφοροποιήσεις που έφθασαν ως το θεσμικό ζήτημα της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής”.
 
Μια πρόταση με την οποία  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ο ίδιος απο το κόμμα του και αναζητά λύσεις στο  αδιέξοδο  από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις στις οποίες βρίσκεται τον τελευταίο καιρό το κόμμα του.
 
Σε συνέχεια της ομιλίας του ο βουλευτής αναφέρεται στην υπεύθυνη και συνεπή στάση του ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα της κρίσης, στις αντιδράσεις και τις κατηγορίες που δέχθηκε τα τέσσερα  τελευταία χρόνια και τη μεταστροφή κάποιων πολιτικών δυνάμεων στην πορεία διαχείρισής της.
 
Σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ως εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας και πολιτικής ομαλότητας, υπογραμμίζοντας πως “Για εμάς αποτέλεσε και αποτελεί επιλογή ευθύνης να ανταποκριθούμε μέχρι τέλους στο στόχο για την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, για την υλοποίηση του σχεδίου της παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, για αλλαγές στο κράτος, στην οικονομία, στην κοινωνία, που είναι η πραγματική αντιμνημονιακή πολιτική”.

Υπογραμμίζει πως το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει και στηρίζει την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας για το καλό της χώρας παρά τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που υπάρχουν με τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, όμως, όπως αναφέρει “διατηρούμε τη δυνατότητά μας, τη δυνατότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να παρεμβαίνουμε, όπως στο ζήτημα της θέσπισης ενός δίκαιου φόρου για τα ακίνητα, για ριζικές αλλαγές στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης και στη διασφάλιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αυτά δεν είναι προσχηματικά”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής τονίζει τη σταθερή θέση της κυβέρνησης απέναντι στη μη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων και καλεί τους Ευρωπαίους Εταίρους για μία διαφορετική πολιτική για την Ελλάδα, για τον ευρωπαϊκό Νότο και συνολικά για την ευρωπαϊκή κοινωνία

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:
    Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο ΣΥΡΙΖΑ χθες ξαφνικά ανακάλυψε ότι η χώρα βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση οικονομικής καταστροφής και σε τέτοιο βαθμό κατάλυσης και ελλείμματος της δημοκρατίας που επιβάλλουν την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της Κυβέρνησης. Και αυτό ανακαλύφθηκε, όπως ειπώθηκε, επειδή χθες οι θεσμοθετημένοι, νόμιμοι μηχανισμοί της πολιτείας, η δικαιοσύνη και η Αστυνομία λειτούργησαν ακριβώς στα πλαίσια της νομιμότητας και των αρμοδιοτήτων τους και μάλιστα χωρίς βία.
    Εμείς είχαμε αντιδράσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Δημιουργήθηκε, όμως, νέος νόμος το καλοκαίρι με τις γνωστές εξελίξεις και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πια δεν έχει πρακτικά περιεχόμενο.
    Επικαλέστηκε χθες ο κ. Τσίπρας τις προσωρινές –για ένα χρόνο- ψηφιακές άδειες ως δώρο εκατομμυρίων στα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής, όπως είπε, που λειτουργούν παράνομα, όπως επίσης είπε. Εμένα, κατ’ αρχήν, αυτή η διαπλοκή δεν με αφορά, γιατί έχω ψηφίσει αυτήν την τροπολογία, αυτό το άρθρο. Από τη μια μεριά, σε αυτά τα παράνομα κανάλια περιφέρεται και ο ίδιος και τα στελέχη του και από την άλλη μεριά κάνουν εμπάργκο στη νόμιμη Δημόσια Τηλεόραση και στηρίζουν παράλληλα κάτι που δεν υπάρχει και που οι ίδιοι αποκαλούσαν άντρο κυβερνητικής προπαγάνδας.
    Ο Έλληνας πολίτης με απλή λογική μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, όπως επίσης μπορεί να βγάλει και τα συμπεράσματά του και για το σε τι αποσκοπεί η τριήμερη αυτή συζήτηση. Για ένα κάλεσμα κάποιων εκατοντάδων ανθρώπων την Κυριακή στο Σύνταγμα; Θα μπορούσε να γίνει με μία απλή ανακοίνωση χωρίς όλη αυτήν τη διαδικασία.
    Μίλησαν για θεσμική εκτροπή, για χούντα, που είναι η νέα συναντίληψη μαζί με το αντιμνημόνιο, μαζί με ετερόκλητες δυνάμεις που φθάνουν μέχρι το πολιτικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
    Όλα αυτά δεν εκφράζουν παρά μία μειοψηφική συνδικαλιστική λογική και προσπάθεια για μικροκομματικό όφελος. Και δεν γίνεται και πολλή συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα σήμερα.
Αντίθετα, προωθείται η ανεύθυνη πολιτική πρωτοβουλία της πρότασης δυσπιστίας στο όνομα επίσης της μικροπολιτικής, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.     Λογική πολιτική εξήγηση για τη χρονική στιγμή που επιλέγεται δεν υπάρχει, πλην της διαπιστωμένης εδώ και μήνες, αλλά ιδιαίτερα έντονης τις τελευταίες βδομάδες εσωτερικής αντιπαράθεσης στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
    Η πρόταση δυσπιστίας έρχεται να λύσει το πρόβλημα στρατηγικής, την πολιτική αμηχανία, τη διάψευση όλων των προβλέψεων για κοινωνική επανάσταση, πολιτική και οικονομική κατάρρευση, την αποτυχία της επένδυσης στο αδιέξοδο και την καταστροφή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Την απόσταση από το ευρώ ως τη δραχμή, όπως εκφράζεται από τον Πρόεδρο και από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την παράλληλη επιμονή συγκεκριμένων συμφερόντων στην κερδοσκοπία της δραχμής, τη σύγκρουση λατινοαμερικανικών ή αμερικανόφερτων ή ευρωπαϊκών προτύπων –τη βλέπουμε καθημερινά- όπως και τις έντονες αντιθέσεις σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής με πολλές και ποικίλες διαφοροποιήσεις που έφθασαν ως το θεσμικό ζήτημα της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
    Ο πραγματικός στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι διπλός. Αφ’ ενός,  ζητά ο κ. Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης για τον ίδιο από το κόμμα του.
    Αφετέρου, μη ανταποκρινόμενος στην ευθύνη του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για μία ακόμη φορά, υπονομεύει συνειδητά την εθνική ενότητα, ένα ελάχιστο εθνικής συναίνεσης που θα ωφελούσε ιδιαίτερα τα συμφέροντα της χώρας μας αυτήν την ώρα και θα στήριζε την προοπτική της οριστικής εξόδου από την κρίση.
    Παράλληλα, ξέχασε την υπόσχεσή του να φέρει για συζήτηση την πρότασή του για Εξεταστική Επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων. Γιατί καθυστερεί; Τον βολεύει η συκοφαντική αοριστολογία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του Βαγγέλη Βενιζέλο;
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς ως ΠΑΣΟΚ υπηρετούμε εδώ και τέσσερα χρόνια κάτι πολύ συγκεκριμένο. Υπηρετούμε την εθνική ανάγκη διαχείρισης μίας πρωτοφανούς κρίσης όπως την παραλάβαμε από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
    Ασκήθηκε κριτική, κρατήθηκαν αποστάσεις, ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές θεωρίες για εναλλακτικές προτάσεις, ισοδύναμα μέτρα, εξεύρεση δανείων από την Ανατολή ως τη Δύση, με τον επώδυνο τρόπο που βίωσε η Κύπρος την ανυπαρξία ενός εναλλακτικού σχεδίου. 
Είναι γνωστή η άρνηση -σε πρώτη φάση- όλων των πολιτικών δυνάμεων στήριξης αυτής της προσπάθειας, τα λάθη που μπορεί να γίνουν όταν κάποιος δουλεύει, και κυρίως τα επιπλέον προβλήματα, με μεγαλύτερη διάρκεια, με μεγαλύτερο πολιτικό και κοινωνικό κόστος, που έφερε το πρόγραμμα που διαμόρφωσαν οι έχοντες το πάνω χέρι, οι δανειστές. Είναι ένα πρόγραμμα χωρίς πρόβλεψη για παράλληλη στήριξη της παραγωγής και της ανάπτυξης.
    Έστω και έτσι όμως με την ένταξη σε αυτήν τη στρατηγική και με τη συνεργασία και με άλλες πολιτικές δυνάμεις –δύο στην αρχή, τώρα μόνο με τη Νέα Δημοκρατία-, αλλά κυρίως με τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού, έχουν γίνει αρκετά που φέρνουν τη χώρα μας σε ένα καλύτερο σημείο, για μία διαφορετική συνέχεια, με δεδομένες εκκρεμότητες, ανοιχτά ζητήματα, αναγκαίες συμφωνίες, αλλά χωρίς την ανάγκη και χωρίς κανένα περιθώριο για κανένα νέο δημοσιονομικό μέτρο. Υπηρετήσαμε την παραμονή στο ευρώ και την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας. Αυτά για μεγάλο διάστημα μόνο αυτονόητα δεν ήταν.
    Οι συνέπειες για την κοινωνία είναι οπωσδήποτε επώδυνες. Η ανεργία είναι το κορυφαίο κοινωνικό πρόβλημα. Η ύφεση καθήλωσε την οικονομία.
    Για εμάς αποτέλεσε και αποτελεί επιλογή ευθύνης να ανταποκριθούμε μέχρι τέλους στο στόχο για την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, για την υλοποίηση του σχεδίου της παραγωγικής και αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της χώρας, για αλλαγές στο κράτος, στην οικονομία, στην κοινωνία, που είναι η πραγματική αντιμνημονιακή πολιτική.
    Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Κυβέρνηση γι’ αυτό το σκοπό. Ξέρουμε τις διαφορές μας ιδεολογικές και πολιτικές. Δεν ξεχνάμε τις αρχές μας και επιμένουμε, με πολιτική και κοινωνική ευαισθησία, όπως φαίνεται σε θέσεις και προτάσεις, προτάσεις νόμων για ευπαθείς ομάδες, για τη νέα γενιά, για το Ταμείο Αλληλεγγύης, για την ανεργία, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας για τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία προχωράμε με θετικό τρόπο -πιστεύω και από τις δύο πλευρές- απέναντι στην άρνηση και τη μίζερη αντιπολίτευση.
    Το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας και της πολιτικής ομαλότητας, που θα βγουν ενισχυμένες μέσα από αυτήν την κοινοβουλευτική διαδικασία.
    Παράλληλα, διατηρούμε τη δυνατότητά μας, τη δυνατότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να παρεμβαίνουμε, όπως στο ζήτημα της θέσπισης ενός δίκαιου φόρου για τα ακίνητα, για ριζικές αλλαγές στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης και στη διασφάλιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αυτά δεν είναι προσχηματικά.
    Επιμένουμε στη θέση μας απέναντι σε νέα μέτρα και στέλνουμε καθαρό μήνυμα στους εταίρους μας για μία διαφορετική πολιτική για την Ελλάδα, για τον ευρωπαϊκό Νότο και συνολικά για την ευρωπαϊκή κοινωνία.
    Έτσι λοιπόν –και κλείνω- αυτή τη φορά θα πούμε «όχι» στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, «όχι» στην υπονόμευση του εθνικού συμφέροντος.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο

Αγροτεμάχιο 6,5 στρέμματα, στην περιοχή Αγίων Αναργύρων, πολύ κοντά στον παράδρομο της Ιονίας και 500 μέτρα από τον οικισμό των Αγ. Αναργύρων.

Τηλ. επικοινωνίας: 6906243082

-------------------------------------------------------------------------------

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ

Πωλούνται 2 ελαιώνες στο Πέτα Άρτας, συνολικά 7 στρέμματα. Με δυνατότητα αγοράς ξεχωριστά ή και οι δύο μαζί. Τιμή 1500 ευρώ (το στρέμμα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977991526 Ηλίας

------------------------------------------------------------------------------

Γνωριμία με Κυρία

Συνταξιούχος δημοσίου, 60 ετών εμφανίσιμος, ζητά γνωριμία με σοβαρή κυρία και εμφανίσιμη, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις (κατά προτίμηση ελεύθερη) από 40 έως 55 ετών για γνωριμία, συγκατοίκηση και ότι άλλο προκύψει στο μέλλον.

Κος Αντώνης.

Τηλ. 698 777 4972

--------------------------------------------------------

ΠΩΛΕΙΤΑΙ σόμπα υγραερίου, καινούργια. 60 ευρώ. Τηλ. 6983 464977

Go to top