«Είμαι παραπάνω από σίγουρος ότι και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η Παράταξή μας θα κερδίσει και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή: έχουμε έργο, έχουμε Δήμαρχο που ξέρει να λύνει τα προβλήματα και έχουμε το καλύτερο ψηφοδέλτιο».

Τα παραπάνω τόνισε στον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αρταίων, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Πολιτικής Προστασίας & Καθημερινότητας αλλά και πρώην Πρόεδρος στην Α.Δ.Α.Ε. ΟΤΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΕΤΑΣ, προσθέτοντας: «Δεν είναι εύκολο σε μια θητεία που είχε το τρέξιμο της πανδημίας αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της ενεργειακής κρίσης, να προχωράς το έργο που έχεις υποσχεθεί στους πολίτες. Εμείς, όμως το κάναμε και γι’ αυτό μπορούμε και λέμε στους Αρτινούς σήμερα πως ο λόγος μας μετράει. Σας το λέω ειλικρινά, γιατί πάντα με το εκλογικό σώμα είχα μια απόλυτα ειλικρινή στάση: νομίζω ότι η παράταξή μας είναι στην καλύτερη της φάση, η επόμενη θητεία θα βάλει οριστικά την Άρτα σε μια νέα εποχή. Θα μιλάμε για μια άλλη πόλη».

Η συζήτηση που είχαμε μαζί του, ήταν περισσότερο πολιτική και για κυριολεκτούμε, περισσότερο αυτοδιοικητική, παρά… εφ’ όλης της ύλης!

Πιο συγκεκριμένα:

Κύριε Πανέτα πρόσφατα είχαμε εθνικές εκλογές και ας ξεκινήσουμε από αυτές. Πως κρίνετε το αποτέλεσμα και κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει και εκείνο των αυτοδιοικητικών εκλογών για το Δήμο Αρταίων;

«Ήταν ένα απρόσμενο αποτέλεσμα μόνο όσον αφορά το εύρος της διαφοράς της νίκης της ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μοιραία θα επηρεάσει και το εκλογικό αποτέλεσμα των επόμενων δημοτικών εκλογών.Ας μην ξεχνάμε ότι στο χώρο της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, η ΝΔ κυριαρχεί σταθερά, γιατί προσφέρει αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Την ίδια ώρα, οι άλλοι χώροι είναι σε μια διαρκή περιδίνηση. Είναι τυχαίο που έχει μπει ο Ιούλιος και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες;

Όμως σε μικρούς δήμους,  όπως στον δικό μας, η Ν.Δ. επίσημα δεν προσφέρει χρίσματα ή κομματική στήριξη. Με δεδομένη δε την κάθοδο και άλλου υποψηφίου από αυτόν τον χώρο, δεν προκύπτει πρόβλημα;

«Ο Δήμος Αρταίων ήταν ένας μικρός Δήμος, με τη διοίκηση του Χρήστου Τσιρογιάννη έγινε ένας μεγάλος περιφερειακός μητροπολιτικός Δήμος. Είναι απολύτως γνωστή η πολιτική οικογένεια που ανήκει ο Δήμαρχος, αλλά και εγώ προσωπικά.  Εμείς όμως απευθυνόμαστε στο σύνολο των δημοτών, ανεξαρτήτως πολιτικού και κομματικού χώρου. Άλλωστε, πρώτοι εμείς το αποδεικνύουμε αυτό αφού σήμερα η Αρτινών Συνεργασία είναι μια βαθιά δημοκρατική και πολυσυλλεκτική παράταξη. Από εκεί και πέρα, μην υποτιμά κανείς τη νοημοσύνη των Αρτινών. Όλοι ξέρουν ποιοι βγήκαν στη γύρα και δεν έλαβαν και όλοι ξέρουν ποιοι δείχνουν σεβασμό στην πολιτική τους οικογένεια».

Όλα δείχνουν ότι από την επόμενη των εθνικών εκλογών, άρχισε ο προεκλογικός αγώνας για την αναμέτρηση των επόμενων δημοτικών εκλογών. Μια νέα και μακρά προεκλογική περίοδος, καθόλα κουραστική, χρονοβόρα και σε βάρος των «μπάνιων του λαού». Ένα περιβάλλον που δυσκολεύει τις διεργασίες και των διεκδικητών της δημοτικής μας Αρχής. Ο συνδυασμός σας πως αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα;

«Δεν είναι πρόβλημα να δουλεύεις για τον τόπο σου. Αυτή τη στιγμή η Παράταξή μας είναι σαν το μερμήγκι που προετοιμάζεται για τον χειμώνα, και όταν λέω χειμώνα δεν εννοώ τις εκλογές αλλά την επόμενη προγραμματική και χρηματοδοτική περίοδο. Εμείς έτσι το βλέπουμε. Γιατί καλά να είμαστε και με τη στήριξη των πολιτών, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μην χαθεί ούτε μια ημέρα μετά τις εκλογές.».

 

Γιατί οι δημότες να σας ανανεώσουν και πάλι την εντολή τους;

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να καλέσω τους συμπολίτες μου να αναλογιστούν πως ήταν η Άρτα δέκα χρόνια πριν, σε υποδομές και σε υπηρεσίες. Να αναλογιστούν πώς ήταν η ζωή μας και η καθημερινότητά μας και πως είναι σήμερα Σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν λάθη και αστοχίες; Φυσικά και υπάρχουν. Όμως πλέον έχουμε αποκτήσει τεχνογνωσία, εμπειρία, ευελιξία και φυσικά πλέον έχουμε και έναν Δήμαρχο που έχει προσωπικές επαφές με όλους όσους μπορούν να μας βοηθήσουν. Και αυτά όλα μαζί, μας κάνουν τη μόνη αξιόπιστη και δημιουργική δημοτική παράταξη».

Όμως σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων και προβλημάτων, δεν είχατε θετικά αποτελέσματα, όπως στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, στο θέμα του Βιομηχανικού Πάρκου, της Γέφυρας «της χιλιετίας» των Κεραματών, έργο για το οποίο είχε εγκριθεί και η χρηματοδότησή του, η αξιοποίηση των παραποτάμιων εκτάσεων, και άλλων, που αφήνουν και κάποιο «αποτύπωμα» για εκείνη τη δημοτική Αρχή που έχει στο ενεργητικό της. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του «ΞΕΝΙΑ», ένα ζήτημα που η παράταξή σας το χειρίστηκε, όχι και τόσο αποτελεσματικά και πέραν των πραγματικών θελήσεων της τοπικής κοινωνίας. Για όλα αυτά τι έχετε να πείτε;

«Αναφέρεστε σε έργα, δύσκολα στην υλοποίησή τους και που απαιτούν χρόνο και συναινέσεις. Κι όπως γνωρίζετε, η δική μας βούληση ήταν ιδιαίτερα αποφασιστική,  προέκυψαν εμπόδια που δεν είχαν προβλεφθεί και γεγονότα που δυσκόλευσαν τις αποφάσεις μας και τις προθέσεις μας.
Όπως στην περίπτωση της αξιοποίησης του «ΞΕΝΙΑ». Για το θέμα αυτό, θα είμαι πολύ συγκεκριμένος: Πρώτον, μπήκε σε τροχιά υλοποίησης ένα θέμα που κανείς δεν το άγγιζε. Και γιατί δεν το άγγιζε; Γιατί δεν υπήρχαν ούτε τα χρήματα, ούτε οι εγκρίσεις για να προχωρήσει σε οτιδήποτε άλλο. Δεύτερον, εμείς όχι μόνο βρήκαμε αλλά και κατοχυρώσαμε 12 εκατομμύρια ευρώ για να διατεθούν με τον μόνο μέχρι σήμερα τρόπο που μας επιτρέπει το ΚΑΣ. Αν το ΚΑΣ μας επιτρέψει οτιδήποτε άλλο, θα είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί και τα 12 εκατομμύρια ευρώ δεν χάθηκαν και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην πρώτη μας πρόταση.
Τώρα, για τα υπόλοιπα που αναφέρετε, ε νομίζω ότι είναι λίγο ισοπεδωτική αυτή η προσέγγιση. Τα θεμέλια για την τουριστική ανάπτυξη έχουν μπει, το Παραποτάμιο είναι ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση των έργων ενώ  η Γέφυρα στις Κεραμάτες είναι ένα έργο χρονοβόρο που απαιτεί και την ολοκλήρωση της οριοθέτησης του Αράχθου. Πάντως είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος και για αυτά που αναφέρετε θα έχουμε θετική έκβαση».

Πέστε μας κάποιους λόγους, που δικαιούσθε τον «σταυρό» προτίμησης των συνδημοτών μας;

«Θέλω να πιστεύω ότι τόσο ως δημοτικός σύμβουλος, όσο και ως Αντιδήμαρχος Αρταίων, ήμουν αληθινός και σ’ αυτά που μπορούσα και σ΄ αυτά που δεν μπορούσα. Και με αυτό τον γνώμονα, προσπάθησα πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βρίσκομαι δίπλα στους συνδημότες μας. Ζητώ τη ψήφο των συμπολιτών μου με τη δέσμευση να είμαι αυτός που πάντα ξέρουν: ένας εργατικός και τίμιος άνθρωπος που δεν έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα».



 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top