Στην πολιτική, ο αρχηγός κόμματος, πρέπει να είναι… ηγέτης, για να αφήσει ιστορία, τόσο ό ίδιος, όσο το κόμμα του.

Μεταπολεμικά και μεταδικτατορικά, δύο αρχηγοί κομμάτων ξεχώρισαν για τις ηγετικές τους ικανότητες κι αυτοί ήταν ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Ας σταθούμε στο δεύτερο, μιας και σήμερα το θέμα μας είναι ο «κακός χαμός», που γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, από τις αποκαλύψεις Μιώνη, από την προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο, από τις απανωτές Πολακιάδες, από τους Μπαξεβάνηδες, Παπαδημούληδες και πάει λέγοντας.
Μπροστά σε αυτόν τον «κακό χαμό», ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ τηρεί σιγήν  ιχθύος, δεν αντιδρά σαν ηγέτης ενός μεγάλου κόμματος, αλλά σαν… προσωρινός πρόεδρος ενός κόμματος διαμαρτυρίας.
Πολλές φορές ο Αλέξης μιμείται τον Ανδρέα, σε ύψος, κινήσεις, φωνή, που σημαίνει ότι θέλει να του μοιάσει ή να τον αντιγράψει.
Του δίνεται η ευκαιρία να το κάνει και επί της ουσίας.
Να «καθαρίσει» το κόμμα του!
Κι αυτό γίνεται ΜΟΝΟ με διαγραφές, ακόμη και των κολλητών του.
Δεν θα χάσει!
Αν δεν το κάνει, τότε θα χάσει!
Και ενδεχομένως το κόμμα του, να ξαναγίνει κόμμα διαμαρτυρίας.
Η φράση του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που έγραψε ιστορία, ήταν: «έθεσαν εαυτούς εκτός κινήματος», όταν αναγκάζονταν να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών, συνεργατών και βουλευτών του, για διάφορους λόγους, όχι απαραίτητα και ιδιαίτερα σοβαρούς.
Θα θυμίσουμε μερικά ονόματα κορυφαίων, για να γίνει πιο αντιληπτό και τι σημαίνει κάποιος να είναι ηγέτης μιας μεγάλης κομματικής παράταξης.
Με συνοπτικές του διαδικασίες είχαν διαγραφεί:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛ. ΜΑΓΚΑΚΗΣ, ΡΟΥΛΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΣΟΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, ΑΡΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ, Δ. ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, (πατέρας της Ζωής), ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΚΟΦΥΛΛΟΣ, ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΦΩΤΗΛΑΣ (τον παραίτησε «εν πτήσει») και πολλούς άλλους.
Από τους παραπάνω, έχουν μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα οι ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ, Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ και ακόμη τους ανέχεται, αντί να τους αποπέμψει;
Αντί να τους πει: «Πηγαίνετε σε άλλα μαγαζιά για τα ψώνια σας;», κάθεται και τους «χαϊδεύει«;
Αλέξη κάντο όπως ο Ανδρέας, διαφορετικά το «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ άδοξα θα κατεβάσει «ρολά» κι αυτό θα είναι άσχημο για τη χώρα μας.

Λ.Σ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top