Μεταξύ πολλών… «κωλόσπιτων», υπάρχουν ηθικές διαφορές!

Οι βίλες, τα πολυτελή διαμερίσματα, οι «πύργοι» κι ότι στεγάζουν πολιτικά πρόσωπα, προσφέρονται για κάθε είδους πολιτικών αντιπαραθέσεων, για κάθε είδους πολιτικών λαϊκισμών, αλλά και για λασπολογίες και συκοφαντίες σε βάρος πολιτικών αντιπάλων.
Είναι τα λεγόμενα «κωλόσπιτα», όπως πολύ εύστοχα τα αποκαλούσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, με αφορμή την θρυλική βίλα της Δήμητρας Λιάνη, δώρο του συζύγου της Ανδρέα Παπανδρέου, αγορασμένη με «δανεικά» από πολιτικούς του φίλους.
Την δε εποχή που μεσουρανούσε ο Αυριανισμός, εποχή ΠΑΣΟΚ, τέτοια «κωλόσπιτα» βλέπανε ασταμάτητα το φως της δημοσιότητας, με θύματα, κυρίως πολιτικά πρόσωπα, που «ενοχλούσαν».
Ανάμεσα σε αυτά ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ, η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ και πάρα πολλοί άλλοι.
Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αναζωπυρώθηκαν οι… κωλοσπιτομαχίες!
Ποιος δεν θυμάται το τι γράφανε οι ΣΥΡΙΖΑϊκές εφημερίδες και το τι λέγανε όλοι οι πολιτικοί αυτού του κόμματος, με πρώτον και καλύτερον τον τότε πρωθυπουργό ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, σε βάρος της συζύγου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για ένα σπίτι που η ίδια αγόρασε στο Παρίσι, με δάνειο, ενώ βρισκότανε σε διάσταση με τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;
Τόνοι λάσπης, επί πολλούς μήνες, για ένα ακόμη… «κωλόσπιτο»!
Μάλιστα «προφητικά» το θύμα αυτής της ιστορίας, η ΜΑΡΕΒΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, είχε πει: «Εύχομαι ολόψυχα η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού (Αλέξη Τσίπρα), να μην βρεθεί ποτέ στη θέση μου και να δεχθεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας, όπως εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Και δυστυχώς βρέθηκε στην  ίδια ακριβώς θέση και ο Αλέξης Τσίπρας, για ένα «κωλόσπιτο», που νοίκιασε στο Σούνιο.
Η ηθική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο περιπτώσεων, είναι η εξής: Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΛΗΣ, σε αυτόν τον λασποπόλεμο, δεν πήρε θέση, ενώ ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, πήρε και μάλιστα ήταν τόσο το μένος του, που ζήτησε «τα ρέστα» από τον Κυριακάκο, για ένα σπίτι του δεύτερου που είχε νόμιμα αποκτηθεί πριν καν ασχοληθεί με την πολιτική.
Βέβαια με όλες αυτές τις κωλοσπιτομαχίες, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται, αν η πολιτική και οι πολιτικοί μας, συμπορεύονται με τις απαιτήσεις των δύσκολων καιρών που διανύουμε.
Σίγουρα όχι όλοι!
Δυστυχώς στη χώρα μας, παρατηρείται το φαινόμενο, κάποιοι που ασχολούνται με την πολιτική, να αυξάνουν αλματωδώς τις περιουσίες τους και κάποιοι άλλοι κατακόρυφα να τις μειώνουν ή και να τις χάνουν.
Οι δεύτεροι κάνουν την «ηθική διαφορά»!
Χαρακτηριστικά παραδείγματα έχουμε πολλά, πάρα πολλά!
Όπως ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ, ο οποίο είχε τεράστια περιουσία σε ακίνητα, πριν ασχοληθεί με την πολιτική και στο τέλος βρέθηκε με μια γκαρσονιέρα στην οδό Ομήρου της Αθήνας.
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, είχε επίσης τεράστια περιουσία, την οποία κατασπατάλησε, ασχολούμενος με την πολιτική.
Σε αντίθεση με αυτούς, κάποιοι «ξυπόλητοι», μόλις μπήκαν στην πολιτική, έγιναν… σαρανταπόδαροι!
Και έγιναν και θρασύτατοι!
Λασπολογούν και συκοφαντούν τους αντιπάλους τους, κρίνοντας βέβαια εξ ιδίων.
Όμως μεταξύ των (πολιτικών) «κωλόσπιτων», υπάρχουν ηθικές διαφορές και μάλιστα πολλές.
Κι αυτές οι διαφορές είναι και πολιτικά ποιοτικές!
Ποιοι όμως τις ξεχωρίζουν;
Σίγουρα όχι οι παρωπιδάτοι ΟΛΩΝ των κομμάτων και κυρίως εκείνοι που προσδοκούν στην απόκτηση ενός δικού τους… κωλόσπιτου!
Καταλήγουμε λοιπόν ότι το «κωλόσπιτο» του Ανδρέα και της Μιμής, ακολούθησαν και ακολουθούν μύρια άλλα, στο πολιτικό γίγνεσθαι.

 

Λ.Σ.



ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top