Η ανεργία, που βρίσκεται στο «κόκκινο» στην Άρτα, οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, η αναίρεση του Δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα πολλών κοινωνικών υπηρεσιών και οι ζοφερές προοπτικές που διανοίγονται για το άμεσο μέλλον στην οικονομία, προδιαγράφουν ότι τα προβλήματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων της περιοχής μας, θα οξυνθούν δραματικά και ενδεχομένως και επικίνδυνα για την κοινωνία μας.

Σε μια τέτοια κατάσταση, η πρώτη προτεραιότητα μιας Δημοτικής Αρχής, αλλά και επιθυμία όλων μας, είναι να είμαστε δίπλα σε κάθε δημότη και πολίτη, που έχει την ανάγκη της πρόνοιας και της φροντίδας.

Ο κάθε Δήμος οφείλει να εφαρμόζει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, να παίρνει πρωτοβουλίες στήριξης εκείνων των συνανθρώπων μας, που υποφέρουν από την οικονομική και κοινωνική κρίση, να εφαρμόζει στην πράξη την ανθρώπινη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και να ενισχύει την ιδέα του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ.

Επί δημαρχίας ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, ο τομέας της Πρόνοιας, ήταν ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και η τότε αρμόδια αντιδήμαρχος ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, ανέπτυξε και τεράστιες ουσιώδεις δραστηριότητες κοινωνικής πολιτικής.

Κάπου 1400 οικογένειες συνδημοτών μας κι όχι μόνον, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, εξασφάλιζαν μεγάλο αριθμό ειδών και ποσοτήτων, ειδών διατροφής, λάδια, τυριά, κρέατα, όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα και άλλα.

Προμηθεύονταν ρουχισμό για όλα τα μέλη της οικογένειάς τους, βιβλία και παιγνίδια για τα παιδιά τους και πολλά άλλα αναγκαία για τη ζωή τους.

Η αντιδήμαρχος κ. ΒΙΚΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ εργάζονταν καθημερινά πάνω από 15 ώρες, για αυτούς τους συνανθρώπους μας, ξοδεύοντας και χρήματα από την τσέπη της.

Άφησε ένα αξιοζήλευτο έργο και μια σημαντική υποδομή στον τομέα της Πρόνοιας και της κοινωνικής συνεισφοράς, στους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Και όλα αυτά, κύριε Δήμαρχε, «σβήστηκαν» επί των ημερών σας και δεν τιμάει, ούτε εσάς, ούτε τη Δημοτική σας Αρχή.

Όταν είχατε κατανείμει τις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων σας, σας είχαμε επισημάνει ότι οι αρμοδιότητες του τομέα της Πρόνοιας, θα έπρεπε να είναι μοναδικό αντικείμενο ενός εκ των αντιδημάρχων σας.

Εσείς τον αναθέσατε στον αρμόδιο και επί των Οικονομικών Αντιδήμαρχο, τον ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΗΛΑ.

Δύο «μεγάλα καρπούζια» για μία μασχάλη!

Που σημαίνει κ. Δήμαρχε, ότι για τη Δημοτική σας Ομάδα, η κοινωνική Πρόνοια, δεν έχει θέση και υπόσταση!

Αν έτσι είναι, μας απογοητεύσατε!

Αν όχι, διορθώστε το λάθος σας και αναθέστε αυτή την αρμοδιότητα σε έναν αντιδήμαρχο, χωρίς άλλες αρμοδιότητες!

Διαφορετικά, θα μας δώσετε το δικαίωμα, να χαρακτηρίσουμε το σημερινό Δήμο μας, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ!

Και ίσως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ, χωρίς κοινωνική πολιτική, Δήμο, σε όλη την Ελλάδα.

«ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ»

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top