Σε αφανισμό οδηγούνται οι καφετέριες στις κεντρικές πλατείες της πόλης, μετά τα μέτρα του Δήμου Αρταίων, που πάρθηκαν, υποτίθεται, για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας των επαγγελματιών του είδους και του προβλήματος της ζούγκλας των τραπεζοκαθισμάτων που πράγματι κυριαρχούσε σε αυτόν τον τομέα, στον τομέα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πρόσφατα ο Δήμος Αρταίων προσπάθησε να δώσει λύσεις στα προαναφερόμενα προβλήματα, τοποθετώντας ο ίδιος ομπρέλες, στους χώρους που νοίκιαζαν οι καφετέριες, αντικαθιστώντας τις υπάρχουσες και αυθαίρετες κατασκευές που είχαν κάνει οι ιδιοκτήτες του.
Μια κίνηση ενδιαφέρουσα και αρχικά αποδεκτή από την τοπική κοινωνία, τα αποτελέσματα όμως αυτής της κίνησης και οι συνέπειες που ακολούθησαν σε βάρος όλων και όχι μόνο των εν λόγω επαγγελματιών, είναι κάτι πολύ περισσότερο από αρνητικές.
Χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας και κατακόρυφα μειώθηκαν τα έσοδα και αυξήθηκαν τα έξοδα, αυτών των επιχειρήσεων, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε… λουκέτα, σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Αν δε, σκεφθεί κανείς ότι οι μόνες επιχειρήσεις στην περιοχή της Άρτας, που σήμερα προσφέρουν θέσεις εργασίας, είναι ΜΟΝΟ αυτές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τότε ο Δήμος Αρταίων θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη θέση του σε αυτό το θέμα και γιατί όχι και να προχωρήσει σε αναζήτηση άλλης λύσης στην αντιμετώπισή των νέων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, πολύ πιο επώδυνων και επιζήμιων για την πόλη μας.
Γιατί το να πας από ένα άκρο (της ασυδοσίας), στο άλλο, στον περιορισμό του προβλήματος, οδηγώντας σε αφανισμό δεκάδες επιχειρήσεις και στο χάσιμο δεκάδων θέσεων εργασίας, είναι κάτι περισσότερο από λαθεμένες και επιζήμιες επιλογές.
Το χειμώνα που έρχεται τα λουκέτα θα είναι πολλά σε αυτά τα καταστήματα, γιατί οι θαμώνες τους δεν θα έχουν «που να σταθούν» σε αυτούς τους χώρους, για να πιούνε το καφεδάκι τους και κάτω από τις ομπρέλες θαλάσσης που τοποθέτησε ο Δήμος, τις οποίες παίρνει ο αέρας και στάζουν νερά της βροχής.
Υποχρεωτικά και μοιραία θα κλείσουν!
Πριν έρθει αυτή η ώρα, γιατί ακόμη είναι καλοκαίρι, πριν αφανιστούν αυτοί οι άνθρωποι, ο Δήμος Αρταίων και ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, οφείλουν να πάρουν νέα μέτρα, από κοινού και σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του είδους, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και με αμοιβαία κατανόηση.
Κι επειδή φίλος επαγγελματίας του είδους, αλλά και άλλοι συνάδελφοί του, που μας ανέλυσαν την νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στις πλατείες και τα προβλήματα που προκάλεσε, όταν ρωτήθηκαν από τον «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», γιατί ο Σύλλογος τους και οι ίδιοι από μόνοι τους, δεν απευθύνονται στο Δήμαρχο, μας είπαν: «Ο Δήμαρχος αρνείται κάθε σχετική συζήτηση».
Από την πλευρά μας λέμε τούτο: «Οι ασκούντες εξουσία οφείλουν να ακούνε και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να αρνούνται τον διάλογο»!
Και προσθέτουμε: «Η Άρτα είναι η φτωχότερη περιοχή της χώρας, πρώτη σε γηρασμό, σε ανεργία, σε μετανάστευση (εσωτερική και εξωτερική) πρώτη στον μαρασμό και είναι πολυτέλεια, να δίνουμε σημασία στην εικόνα κι όχι στην ουσία.
Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση να επανεξετάσει αυτό το θέμα και αν δεν το κάνει, εμείς θα επανέλθουμε…»!

                                                                                     

                                                                                                                                 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top