Η ημέρα της γυναίκας δεν αποτελεί "γιορτή" αλλά συνεχή διεκδίκηση των δικαιωμάτων της...δηλαδή έμπρακτο σεβασμό της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας χωρίς διακρίσεις.

Η παράταξή μας "Δημοτική Αναγέννηση" απευθύνει χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, που ακόμη σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού ρόλου σε ένα περιβάλλον, που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά.
Σύνθημά μας είναι: επενδύουμε στην ισότητα, καταπολεμάμε τις διακρίσεις.

Βάζουμε προτεραιότητες:
1) αποτελεσματική προστασία της μητρότητας και της οικογένειας, ενίσχυση των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για την φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία, με ανοικτούς παιδικούς σταθμούς.
2) ουσιαστική μέριμνα και διαρκής επαγρύπνηση και ενίσχυση των δομών για την παρακολούθηση και την αυστηρή αντιμετώπιση των φαινομένων κατά της βίας των γυναικών, με αντίστοιχες δομές παντού.
3) Διασφάλιση της πρόσβασης σε παροχές υγείας και πρόνοιας.
4) Συστηματική και διαρκής εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα.
5) Προστασία των θέσεων εργασίας, των εργαζομένων με οικογενειακές υποχρεώσεις, για ίση πρόσβαση, ανέλιξη και επαγγελματική εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις.
6) Έμπρακτη διευκόλυνση της πολιτικής παρουσίας των γυναικών σε θέσεις ευθύνης.
ο αγώνας συνεχίζεται...

                   

Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια
υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής "Δημοτικής Αναγέννησης"


Go to top