Απίστευτη πολιτική βλακεία μπορεί να χαρακτηρισθεί το κόψιμο του Κοινωνικού Μερίσματος για το 2019, που προανήγγειλε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Και δικαίως ο ΣΥΡΙΖΑ «έβγαλε γλώσσα», διότι πρόκειται περί κοινωνικής αναλγησίας ακόμη και σαν σκέψη.

Για φέτος το έδωσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μορφή 13ης σύνταξης, μας είπε ο κ. Πέτσας, κάτι που είναι ψέμα.

Κανείς δεν υποστηρίζει τις πολιτικές των επιδομάτων αλλά όταν ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας ή σε μόνιμη ανεργία ή είναι συνταξιούχος των 500 ευρώ, με τα οποία πρέπει να ζήσει  την οικογένειά του και να τσοντάρει και στα οικονομικά των παιδιών του, τα επιδόματα, τα όποια επιδόματα δίνουν ανάσες σε αυτούς τους ανθρώπους, έστω και για μικρά  χρονικά διαστήματα.

Αλλά είπε και άλλη βλακεία ο κ. Πέτσας, όπως: «Το κοινωνικό μέρισμα θα υπάρχει στον προϋπολογισμό του 2020 και θα δοθεί στο τέλος του επόμενου χρόνου!!!

Ποτέ το Κοινωνικό Μέρισμα δεν ήταν μέρος κανενός προϋπολογισμού και δίνεται στο τέλος της κάθε χρονιάς, ανάλογα με τα υπερπλεονάσματα.

Αυτό το είπε σε τηλεοπτική εκπομπή  και ο υφυπουργός Εργασίας ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ.

Άρα δεν ξέρει τι του γίνεται, του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όμως εξαιτίας των δηλώσεών του δημιουργήθηκε πλέον θέμα και σκόρπισε άγχος και αγωνία στους δικαιούχους αυτού του εφάπαξ επιδόματος.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί του, παρά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε το σενάριο μιας υποτιθέμενης κοπής του Κοινωνικού Μερίσματος για φέτος, δεν πήραν ακόμη καμιά θέση.

Προφανώς «τραμπαλίζονται» μεταξύ της χορήγησης Κοινωνικού Μερίσματος και της Κοινωνικής Αναλγησίας, που θα συνοδεύσει μια τυχόν περικοπή του για αυτή τη χρονιά.

Κι επειδή το Κοινωνικό Μέρισμα, είναι προϊόν του υπερπλεονάσματος, θυμίζουμε ότι πρωτοδόθηκε το 2014, επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και συνεχίστηκε το 2016, από όλες τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι για την περίπτωση θα πρυτανεύσει η κοινή λογική και η πολιτική εντιμότητα και συνέπεια και θα αποφευχθεί αυτή η κοινωνική αναλγησία από την τωρινή κυβέρνηση.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ


 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Go to top